Flag

Carrot Cake

16 porties
Moeilijk
30
Carrot Cake is een heerlijke smeuïge cake die je maak met geraspte wortel. Met dit recept maak je een heerlijke Carrot Cake met romige topping.
Hallo, lieve cake-liefhebbers! Het is tijd om te praten over een van de meest geweldige taarten aller tijden: de één en enige carrot cake! Carrot cake is een fantastische taart, met vochtige wortels, aromatische kruiden, textuur van noten en rozijnen, en romige cream cheese frosting. Dus pak die ...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Carrot Cake
1sinaasappel
140 grozijnen
125 mlzonnebloemolie
115 gvolkorenmeel
1 tlDr. Oetker Backin + een snufje
1 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1 tlkaneel (flinke)
140 gbasterdsuiker (donkere)
280 gwortels (fijngeraspt)
2eieren
115 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
Voor de roomtopping
100 gMonChou
100 gkwark
3 elpoedersuiker
0,5 tlsinaasappelsap
1 tlcitroensap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin + een snufje
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Carrot Cake maken

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

3

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

4

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

5

Voeg het andere ei toe aan het eigeel in de grote kom, samen met de basterdsuiker. Klop het mengsel gedurende 2 minuten totdat het dik en schuimig is geworden.

6

Giet langzaam de zonnebloemolie bij het mengsel terwijl je op lage snelheid blijft mixen, totdat het goed gemengd is.

7

Voeg het bloemmengsel toe aan het mengsel en roer het voorzichtig door met behulp van een grote lepel of een rubberen spatel.

8

Voeg een beetje Backin bakpoeder toe aan het eiwit en klop het tot zachte pieken.

9

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer vervolgens de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel tenslotte het opgeklopte eiwit er luchtig doorheen. Giet het mengsel in het bakblik.

10

Carrot Cake bakken

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar.

11

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.

12

Carrot cake frosting maken

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. 

13

Voeg de kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp en citroensap toe en mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.

14

Nadat je de Carrot Cake hebt bestreken met een heerlijke laag frosting, kun je deze in 16 blokjes snijden.