Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Pantervlekken taart

Beestachtig lekker en helemaal hip! Een leuke uitdagende taart met pantervlekken maak je zo:

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pantervlekken taart

Voor de taart met pantervlekken:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
cacao
500 g blanke marsepein of witte fondant

Extra nodig:

3 spuitzakken
2 kwastjes
2 kommetjes/bakjes (glazen)
springvorm doorsnede 20 cm

preparation

Bereiding

1

Maak de biscuitmix aan zoals staat aangegeven op de verpakking.Verdeel het biscuitbeslag over drie kommen. Van de wit heb je het meeste nodig dus daarvan neem je de helft.  Van wat is overgebleven doe je ieder de helft in een kom. Je hebt nu 3 kommen.

2

De volste kom zet je apart, hier hoef je geen kleurstof aan toe te voegen. De andere twee kommen kleur je, eentje met cacaopoeder (twee eetlepels en een theelepeltje water en dan goed doorroeren) en de ander met oranje kleurstof (meng rood en geel van de kleurstofstiften door elkaar).

3

Doe elke kleur in een spuitzak. Je hebt geen spuitmondjes nodig.

4

Doe eerst een kleine laag van het naturel biscuitbeslag in een ingevette bakvorm.

5

Knip een klein hoekje aan de onderkant af van je met bruinbeslag gevulde spuitzak. Spuit nu van buiten naar binnen 3 cirkels op het naturel beslag.

6

Spuit nu met de oranje kleur 3 cirkels bovenop de bruine cirkels.

7

Om de ruimtes op te vullen spuit je weer met wit zodat alle kleuren weer op gelijke hoogte liggen.

8

Spuit nu met wit een laag over alles heen en herhaal de stappen van bruin en oranje nogmaals. Sluit af met een egale laag naturel.

9

Bak de pantervlekken taart in de voorverwarmde oven en laat de pantervlekkentaart goed afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

10

Maak de botercreme zoals aangegeven staat op de verpakking. Snij de taart in het midden door en vul de taart met een laagje botercreme. Smeer daarna de gehele taart af met de botercreme.

11

Rol van blanke marsepein een grote plak uit en vouw deze om de taart heen en strijk hem glad.

12

Neem twee kleine bakjes en doe in eentje een eetlepel bruine kleurstof en in de ander een eetlepel oranje kleurstof. Voeg bij beide een druppel water toe en roer goed door.

13

Maak nu pantervlekken op de taart met de kleurstof door eerst een oranje vlek te maken en daarna met bruin aan iedere kant een bruine rand. Zo ontstaan de pantervlekken.Als de taart helemaal geschilderd is is hij klaar. En bij het aansnijden komen de vlekken binnenin tevoorschijn!

14

Spuit boven op de cirkels nog een laagje bruin beslag.

Voedingswaarden Voor het recept Pantervlekken taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 20733 kJ
4952 kcal
1352 kJ
323 kcal
Vet 220.07 g 14.36 g
Koolhydraten 609.36 g 39.75 g
Eiwit 97.17 g 6.34 g