Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pandabeer cupcakes

Leuke chocolade cupcakes versierd als pandabeertjes met topping en Oreo® koekjes.

6 stuks

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pandabeer cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes en 6 CupCake mini vormpjes
mixer met garden
rietjes of kleine ronde uitsteker
cocktailprikker
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter
2 eieren
100 ml melk
25 g cacao

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
blanke marsepein of rolfondant
marsepein bruine of rolfondant (liefst donkerbruin)
20 koekjes Oreo® cookies
chocolate melts tablets
chocoladepasta

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Maak het cupcake beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en dit voeg je toe aan het beslag. Bak 6 grote cupcakes en 6 mini cupcakes en laat ze goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Haal de witte vulling uit het 6-8 Oreo koekjes en verkruimel de koekjes tot hele fijne kruimels in een kom. Deze kruimels zijn voor de 'vacht' van de panda's. Snijd 12 Oreo koekjes doormidden, voor het maken van de voor- en achterpootjes.

3

Smeer de grote cupcake op de bovenkant in met een klein laagje chocoladepasta en dip dit in de kruimels totdat de bovenkant mooi bedekt is.

4

Draai het stervormige spuitmondje op de CupCake Topping vanille en spuit op de bovenkant van de mini cupcake kleine toefjes totdat de gehele bovenkant bedekt is.

5

Maak met een mes twee inkepingen net boven de papierrand van de mini cupcake en duw aan iedere kant een chocolate melt tablet. Deze zijn mooi rond en precies de juiste maat voor de oren van de pandabeer.

6

Rol een stuk donkerbruine marsepein/fondant uit tot een plak en steek hier cirkels uit voor de ogen. Rol dan een stuk witte fondant uit en haal daar kleinere cirkels uit voor het oogwit. Steek nog kleinere bruine cirkels uit het donkerbruine marsepein/fondant voor de pupillen en voor het mondje.

7

Snijd voor de neus van de panda een chocolate melt in 4 stukjes. Eén deel gebruiken we voor de neus. Duw deze met het puntje in de cupcake zodat het brede gedeelte boven zit.

8

Nu maken we de achterpootjes. Plak hiervoor twee helften van een Oreo koekje met de rechte kant naar beneden aan iedere zijde van de normale cupcake. Plak ze helemaal onderaan, met behulp van een bolletje chocoladepasta tegen het papier.

9

Steek een cocktailprikker bovenin het midden van de grote cupcake. Zorg ervoor dat de pikker een stukje uitsteekt zodat je de mini cupcake erop kan prikken. Pak de kop van de panda en prik deze op de cocktailprikker.

10

Als laatste maak je de voorpoten, plak met behulp van wat chocoladepasta een half Oreo koekje aan iedere kant van de kop van de panda.