Flag

Oranje Koningsdag cupcakes

12 cupcakes
Moeilijk
40
Speciaal voor Koningsdag! Een mooie rood, wit, blauwe cupcake met oranje toef en gouden kroon.
Logo Image
Baktips
Je kunt nog kleine bolletjes rode marsepein op de punten van de kroon maken en 'edelstenen' maken voor op de rand van de kroon. Dit kan geheel naar eigen invulling.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Mengkom
Spuitzak met stermond
Kroonsjabloon
Cupcake bakvorm
Kunststof mesje

Ingrediënten

Benodigdheden
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
Glitterdust (eetbaar)
Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine op kamertemperatuur
2eieren op kamertemperatuur
100 mlmelk
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
marsepein geel
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Bereidingswijze cupcakes

Maak het beslag voor de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 bakjes. In één bakje laat je het beslag zoals het is. In het tweede bakje meng je enkele druppels blauwe kleurstof totdat het beslag een egaal blauwe kleur heeft. Meng in het derde bakje enkele druppels rode kleurstof tot het beslag een egale rode kleur heeft.

2

Voor het gemak kun je drie spuitzakken vullen met de verschillende kleuren beslag. Maar je kunt ook een lepel gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen.

3

Begin met een laagje blauw, dan het 'witte' beslag en als laatste het rode beslag. Zorg dat de vormpjes niet voller worden dan ¾.

4

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Doordat je witte vormpjes hebt gebruikt ziet je na het bakken de kleuren van de Nederlandse vlag door het vormpje heen schijnen.

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

5

Decoreren

Bereid de botercrème zoals beschreven op de verpakking. Kleur de botercrème met enkele druppels oranje kleurstof. Als je de Kleurstof Stiften gebruikt kun je hiervoor rode en gele druppels mengen. Doe de oranje botercrème in een spuitzak met een spuitmond met grote ster en spuit een toef vanaf buiten naar binnen.

6

Rol een beetje gele marsepein uit tot een lange plak. Knip van te voren uit papier een vorm uit van een kroontje. Leg deze op het plakje gele marsepein en snijd de kroonvorm uit. Laat de kroon nog plat liggen en smeer deze heel dun in met een beetje botercrème. Zo dun zodat de kleur bijna niet zichtbaar is, maar het marsepein wel een beetje vettig. Strooi daarna de gouden glitter er overheen en schud het overtollige er zachtjes af. Vouw de kroon samen en bevestig de uiteinde aan elkaar.

7

Let op! Gebruik eetbare glitterpoeder.

Baktips

  • Je kunt nog kleine bolletjes rode marsepein op de punten van de kroon maken en 'edelstenen' maken voor op de rand van de kroon. Dit kan geheel naar eigen invulling.