Voor het recept Paddenstoeltaart
1 flesje | Dr. Oetker Bakspray |
springvorm Ø 24 cm | |
mixer met garden | |
kartelmes/broodmes | |
taartrooster | |
kunststof mesje voor fondant | |
kunststof roller | |
appelboor |
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren |
50 ml | water |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter |
125 ml | melk (koude) |
5 pakken | Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze) |
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel |
Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bakspray en verwarm de oven voor. Bak de taart net onder het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 170 °C
Baktijd: 30 - 40 minuten
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.
Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.
Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de taart met de botercrème.
Snijd het roze en groene marsepein van de blokken marsepein af. Kneed het groene marsepein (ca. 600 gram) soepel. Vorm er een bol van en duw de bol tot een ronde schijf.
Rol de schijf uit tot een ronde lap van ca. 34 cm doorsnee. Leg deze op de taart, let erop dat er rondom overal ongeveer evenveel marsepein overhangt. Strijk en trek het marsepein voorzichtig glad rond de taart. Duw het met de zijkant van de hand onderaan wat in. Snijd overtollig marsepein met een scherp kunststof mesje af, maar laat een randje van 3 mm over. Vouw dit onder de taart en duw het aan.
Kneed een derde van het roze en witte marsepein soepel en rol het uit.
Teken op papier een zo groot mogelijke paddenstoel, zie foto. Knip de hoed, de onderkant van de hoed en de steel uit, houd rekening met de overlap van de roze hoed, dus maak steel en onderkant wat hoger. Leg de onderkant van de hoed op het, met vershoudfolie bedekte, witte marsepein en rol, zacht duwend, met het scherpe kunststof mesje de vorm in het marsepein. Verwijder de folie en snijd het marsepein met het mesje uit. Leg de vorm even onder het midden op de taart en duw het marsepein aan. Snijd op dezelfde wijze de steel uit het witte marsepein en leg dit op de witte onderkant. Snijd ook zo de hoed uit het roze marsepein en leg deze op de taart, overlappend over de onderkant en steel. Druk de randen voorzichtig maar stevig aan.
Steek rondjes uit het witte marsepein en leg ze op de paddenstoelhoed. Snijd uit een restje groen marsepein gras en leg ze langs de onderkant van de steel. Trek met een chocolade stift bruine lijntjes op de onderkant van de hoed. Trek ook een lijntje onderlangs het gras.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
37057
kJ
8851 kcal |
1495
kJ
357 kcal |
Vet | 335.58 g | 13.55 g |
Koolhydraten | 1,293.22 g | 52.23 g |
Eiwit | 122.01 g | 4.93 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no