Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paddenstoel met slak en rups cupcakes

Leuk versierde cupcake als paddenstoel met een slak of een rups erbovenop.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paddenstoel met slak en rups cupcakes

:

Cupcake bakvorm
Ronde uitsteekvorm (ter grootte van een cupcake)
Kunststof mesje
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine of boter op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

marsepein rood en blauw
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 klein stukje marsepein (zwart, voor de oogjes)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Neem wat rode marsepein, kneed dit goed door en maak er een bolletje van. Rol dit bolletje uit tot een plakje en steek er een ronde vorm uit ter grootte van de cupcake. Plak deze ronde vorm op de cupcake en maak met de witte marsepein stippen op de 'paddenstoel'.

3

Voor de rups

Maak kleine bolletjes van de blauwe marsepein (aflopend van groot naar klein zoals op de foto). Plak de bolletjes aan elkaar in de vorm van een rups (zoals op de foto). Maak oogjes op het kopje met zwarte en witte marsepein.

4

Voor de slak

Neem een stukje roze marsepein, kneed dit door en maak er een bolletje van. (Kneed de donkerroze marsepein eventueel door wat witte marsepein voor een lichtroze kleur).

5

Rol een klein stukje van de roze marsepein uit, snijd hieruit een langwerpig plakje en rol dit op tot een slakkenhuis.

6

Neem nog een klein stukje roze marsepein en maak hier een slakje van. Plak het slakkenhuisje op het slakje en maak oogjes op het kopje met zwarte en witte marsepein.

Voedingswaarden Voor het recept Paddenstoel met slak en rups cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 770 kJ
184 kcal
1424 kJ
340 kcal
Vet 12.36 g 22.89 g
Koolhydraten 14.71 g 27.24 g
Eiwit 3.20 g 5.93 g