Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paddenstoel met slak en rups cupcakes

Leuk versierde cupcake als paddenstoel met een slak of een rups erbovenop.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paddenstoel met slak en rups cupcakes

:

cupcake bakvorm
Ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
Kunststof mesje
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine of boter op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

marsepein rood en blauw
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 klein stukje marsepein (zwart, voor de oogjes)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Neem wat rode marsepein, kneed dit goed door en maak er een bolletje van. Rol dit bolletje uit tot een plakje en steek er een ronde vorm uit ter grootte van de cupcake. Plak deze ronde vorm op de cupcake en maak met de witte marsepein stippen op de 'paddenstoel'.

3

Voor de rups

Maak kleine bolletjes van de blauwe marsepein (aflopend van groot naar klein zoals op de foto). Plak de bolletjes aan elkaar in de vorm van een rups (zoals op de foto). Maak oogjes op het kopje met zwarte en witte marsepein.

4

Voor de slak

Neem een stukje roze marsepein, kneed dit door en maak er een bolletje van. (Kneed de donkerroze marsepein eventueel door wat witte marsepein voor een lichtroze kleur).

5

Rol een klein stukje van de roze marsepein uit, snijd hieruit een langwerpig plakje en rol dit op tot een slakkenhuis.

6

Neem nog een klein stukje roze marsepein en maak hier een slakje van. Plak het slakkenhuisje op het slakje en maak oogjes op het kopje met zwarte en witte marsepein.