Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paddenstoel met herfstblaadjes cupcakes

Een cupcake speciaal voor de herfst! Leuk versierd met een paddenstoel en herfstblaadjes van marsepein.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paddenstoel met herfstblaadjes cupcakes

:

Cupcake bakvorm
Bol gereedschapje
Kunststof mesje
Kunststof roller
Blad uitsteekvormpje
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Rol voor de steel van de paddenstoel van het witte marsepein een bolletje van ongeveer 1,5 cm doorsnede. En maak van dit bolletje een kegeltje. Rol hiervoor het bolletje in je handen en oefent alleen wat druk uit aan de onderkant van het bolletje. Door deze beweging gaat de onderkant wat meer taps toe lopen en heb je een kegeltje.

3

Pak een stukje roze marsepein voor het 'hoedje' van de paddenstoel. Rol hiervan ook een bolletje en duw daarna je met je duim of vlakke hand het bolletje heel voorzichtig een beetje plat. Duw dan aan de onderkant van het plakje met een bolvormig gereedschap of je vinger om er een 'dakje' van te maken. Plaats deze bovenop het kegeltje en jouw paddenstoel is bijna klaar.

4

Voor de stippen rol je kleine bolletjes van wit marsepein en druk je deze plat op het rode 'hoedje' of je maakt kleine stipjes met de witte chocoladestift.

5

Kneed voor de herfstblaadjes een beetje bruine chocolade uit de chocoladestift door wat groene marsepein. Zorg dat je niet teveel kneed, zodat je de 'strepen' behoudt. Rol er een plakje van en steek er met een blad-uitsteker blaadjes uit. Heb je die geen blad-uitsteker, dan kun je ook uit de losse hand blaadjes uitsnijden met een kunststof mesje. Maak een stuk of 10 blaadjes.

6

Zet je paddenstoel op de cupcake en leg de blaadjes door elkaar heen rond de paddenstoel.

Voedingswaarden Voor het recept Paddenstoel met herfstblaadjes cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 929kJ
222kcal
1453kJ
347kcal
Vet 12.77g 19.96g
Koolhydraten 23.36g 36.50g
Eiwit 3.03g 4.73g