Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paascupcakes: Paaskuiken

Voor extra gezelligheid bij de paasbrunch: schattige paascupcakes: paaskuiken gemaakt van een cupcake en een mini cupcake en toefjes gele botercrème.

over 8 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paascupcakes: Paaskuiken

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1 doosje Dr. Oetker Mini Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Voor de paascupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
100 ml melk
2 eieren op kamertemperatuur

Voor paas cupcakes decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
stift met zwarte eetbare inkt of zwart marsepein/fondant

preparation

Bereiding

1

Bak standaard cupcakes en mini cupcakes en laat ze goed afkoelen. Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg er enkele druppels gele kleurstof aan toe en meng tot je een egale gele kleur hebt. Doe de gele botercrème in de spuitzak en maak met een klein sterspuitmondje kleine toetjes op de 'grote' cupcake

Elektrische oven: over 180 °C

Heteluchtoven over 170 °C

Baktijd: 10 - 22 Minuten

2

Spuit de hele bovenkant van de 'grote' cupcake vol met kleine toefjes.

3

Spuit de bovenzijde van de mini cupcakes ook vol met kleine gele toefjes.

4

Maak van fondant twee kleine bolletjes en druk deze plat op de tafel. Zorg dat ze allebei even groot zijn. Maak nu met zwarte marsepein, fondant of eetbare stift een stipje op de bolletjes voor de pupillen. Plak deze oogjes nu heel voorzichtig bovenop de mini cupcake.

5

Plak de oogjes en de snavel op de mini cupcake.

6

Leg de mini cupcake met de zijkant op de grote cupcake (zie foto). De mini cupcake is de kop van het kuiken en de grote cupcake het lijfje. Je paas cupcakes kuiken is nu klaar!