Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Paas croissants met room

Zoete croissants gevuld met noten, rozijnen en banketbakkersroom. Heerlijke Paasbroodjes voor tijdens het Paasontbijt!

12 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paas croissants met room

Bakgerei:

bakpapier
koekenpan

Voor de croissants:

50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
80 g Dr. Oetker Citroenrasp
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
50 g rozijnen (geweld)
2 rollen croissantdeeg (ca. 250 gram deeg voor 6 croissants)
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
350 ml water
125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Rooster de notenmix goudbruin en schud de noten op een dubbel laagje keukenpapier. Hak de afgekoelde noten wat fijner. Meng ze met ½ potje Citroenrasp, 2 zakjes vanillesuiker, de rozijnen en eventueel de gemalen kardamom.

2

Verwarm de oven voor. Haal het croissant deeg uit de verpakking, rol het uit en snijd de deegpunten los. Sla de punten aan de korte kant ca. 2 cm naar binnen. Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over de deegpunten (ca. 1 eetlepel of 16 gram) en duw het wat aan.

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol de deegpunten op, maar laat ze recht (dus buig ze niet tot halve maantjes), leg ze op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 minuten

4

Bereid de banketbakkersroom met het water. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de room. Smelt het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Neem de croissants uit de oven en schenk over elke croissant zigzaggend glazuur. Snijd de paasbroodjes open en vul ze met banketbakkersroom.

Voedingswaarden Voor het recept Paas croissants met room

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1369 kJ
327 kcal
1139 kJ
272 kcal
Vet 13.64 g 11.37 g
Koolhydraten 45.83 g 38.19 g
Eiwit 5.39 g 4.49 g