Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paas croissants met room

Zoete croissants gevuld met noten, rozijnen en banketbakkersroom. Heerlijke Paasbroodjes voor tijdens het Paasontbijt!

12 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paas croissants met room

Bakgerei:

bakpapier
koekenpan

Voor de croissants:

50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
80 g Dr. Oetker Citroenrasp
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
50 g rozijnen (geweld)
2 rollen croissantdeeg (ca. 250 gram deeg voor 6 croissants)
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
350 ml water
125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Rooster de notenmix goudbruin en schud de noten op een dubbel laagje keukenpapier. Hak de afgekoelde noten wat fijner. Meng ze met ½ potje Citroenrasp, 2 zakjes vanillesuiker, de rozijnen en eventueel de gemalen kardamom.

2

Verwarm de oven voor. Haal het croissant deeg uit de verpakking, rol het uit en snijd de deegpunten los. Sla de punten aan de korte kant ca. 2 cm naar binnen. Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over de deegpunten (ca. 1 eetlepel of 16 gram) en duw het wat aan.

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol de deegpunten op, maar laat ze recht (dus buig ze niet tot halve maantjes), leg ze op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 minuten

4

Bereid de banketbakkersroom met het water. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de room. Smelt het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Neem de croissants uit de oven en schenk over elke croissant zigzaggend glazuur. Snijd de paasbroodjes open en vul ze met banketbakkersroom.

Voedingswaarden Voor het recept Paas croissants met room

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1369kJ
327kcal
1139kJ
272kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g