Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Oranje Wuppie mini cupcakes

Schattig kleine mascottes gemaakt van mini- cupcakes voor het WK!

24 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oranje Wuppie mini cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
rolstok (of ander rond voorwerp)
spuitmondje met kleine gaatjes
spuitzak
cocktailprikker

Voor de mini-cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel Of CupCakes Chocolade smaak
100 g margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen rood en geel

Voor de wuppies decoratie:

75 - 100 g marsepein zwart
1 klein stukje marsepein rood
1 klein stukje marsepein blauw
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
stift met zwarte eetbare inkt

preparation

Bereiding

1

Mini cupcakes bakken

Bak de mini cupcakes zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 - 17 minuten

2

Van mini-cupcake tot wuppie

Rol de zwarte marsepein uit tot een dunne plak en snij er een groot hart uit.

3

Maak de botercrème zoals aangegeven op de verpakking en voeg er achteraf enkele druppels rode en gele kleurstof aan toe. Je zult zien dat de botercrème mooi oranje wordt. Bestrijk het zwarte hart met een beetje botercrème.

4

Plak de mini cupcake op het hart.

5

Doe de oranje botercrème in een spuitzak met een spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton 233 Multi-open Carded). Spuit nu allemaal kleine toefjes op de mini cupcake. Zorg dat de sliertjes rechtop blijven staan zodat je een pluizige Wuppie krijgt. Begin aan de onderkant en werk naar boven.

6

Steek uit een plak uitgerolde rode marsepein een vierkant. Doe dit ook uit een plak blauwe marsepein en vervolgens ook uit een plak witte fondant. Verdeel de vierkantjes in 3 gelijke stroken en wissel de stroken met elkaar om totdat je de Nederlandse vlag hebt. Snijd per stokje 2 hartjes uit (4 hartjes per Wuppie). Neem een cocktailprikker (of half cakepop stokje) en plak aan de bovenkant twee hartjes tegen elkaar.

7

Steek de stokjes bovenin de Wuppie.

8

Rol van witte fondant twee gelijke bolletjes en druk ze een beetje plat. Teken er met een stift met eetbare inkt twee zwarte pupillen op. Plak deze oogjes op de Oranje Wuppie.

Voedingswaarden Voor het recept Oranje Wuppie mini cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1114kJ
266kcal
2181kJ
521kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g