Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Naked Drip Cake Caramel

Een heerlijk gevulde biscuittaart die er, echt waar, net zo onweerstaanbaar uitziet als hij smaakt!

8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 90 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Drip Cake Caramel

Voor het biscuit:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor vulling en decoratie:

200 g roomboter
250 ml melk
2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
2 zakjes Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
100 g Pecannoten
1 handje popcorn Salted Caramel

Extra nodig:

springvorm Ø 18 cm
bakpapier
mixer met garden
spatel of plat mes
2 spuitzakken
Dr. Oetker Bakspray

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 170° C.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.

3

Biscuittaart maken

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 40 minuten

5

Luchtige botercrème maken

Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

6

Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

7

Verdeel de luchtige botercrème in twee gelijke delen. Meng door 1 deel van de massa de inhoud van één zakje Dr. Oetker Cake & Taartvulling Salted Caramel. Mix op de middelste stand in circa 1 minuut tot een luchtige karamel-botercrème.

8

Vul beide spuitzakken. Eén met de naturel botercrème en een ander met de salted caramel botercrème.

9

Vullen en decoreren

Snijd de biscuittaart met een broodmes in drie gelijke lagen.

10

Verdeel op de eerste laag de salted caramel botercrème, dek af met een laag biscuitcake en verdeel hierover een laag naturel botercrème. Dek de 2 lagen tot slot af met de overgebleven laag biscuit en strijk tot slot de resterende botercrème rond de taart glad.

11

Hak de pecannoten grof. Verdeel de Dr. Oetker Cake & Taartvulling Salted Caramel over de bovenkant van de taart en laat langs de randen voorzichtig naar beneden druppelen. Garneer de Caramel Naked Drip Cake met de pecannoten en een handje salted caramel popcorn.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Drip Cake Caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2558kJ
611kcal
1361kJ
325kcal
Vet 37.01g 19.68g
Koolhydraten 58.26g 30.99g
Eiwit 8.35g 4.44g