Voor het recept Naked Drip Cake Caramel
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren |
50 ml | water |
1 blikje | gecondenseerde melk |
snufje | zout |
200 g | roomboter |
250 ml | melk |
2 zakjes | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | Pecannoten |
1 handje | popcorn Salted Caramel |
pan | |
springvorm Ø 18 cm | |
bakpapier | |
Dr. Oetker Bakspray | |
mixer met garden | |
beslagkom | |
2 | spuitzakken |
spatel of plat mes |
Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.
Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Inclusief Midden
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.
Verdeel de luchtige botercrème in twee gelijke delen. Meng door 1 deel van de massa dehelft van je zelfgemaakte salted caramelsaus. Mix op de middelste stand in circa 1 minuut tot een luchtige karamel-botercrème.
Vul beide spuitzakken. Eén met de naturel botercrème en een ander met de salted caramel botercrème.
Snijd de biscuittaart met een broodmes in drie gelijke lagen.
Verdeel op de eerste laag de salted caramel botercrème, dek af met een laag biscuitcake en verdeel hierover een laag naturel botercrème. Dek de 2 lagen tot slot af met de overgebleven laag biscuit en strijk tot slot de resterende botercrème rond de taart glad.
Hak de pecannoten grof. Verdeel de resterende Salted Caramelsaus over de bovenkant van de taart en laat langs de randen voorzichtig naar beneden druppelen. Garneer de Caramel Naked Drip Cake met de pecannoten en een handje salted caramel popcorn.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2407
kJ
575 kcal |
1197
kJ
286 kcal |
Vet | 38.27 g | 19.04 g |
Koolhydraten | 43.99 g | 21.89 g |
Eiwit | 11.00 g | 5.47 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no