Flag

Naked Cake met rabarber

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
40
Rabarber en pistache is een geweldige smaakcombinatie. In het rabarberseizoen maak je deze taart natuurlijk met verse rabarber.
Deze rabarbertaart heeft een heerlijke luchtige biscuitbodem, waardoor het een perfecte combinatie is van zoet en zuur. Het zachte deeg smelt in je mond terwijl je geniet van de frisse en fruitige smaak van de rabarber. Een ideale keuze voor liefhebbers van gebak die op zoek zijn naar een heerlij...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuitbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m)
50 mlwater
Voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
Voor de rabarbercompote
250 grabarber
2 elsuiker
4 elwater
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder
225 mlwater
25 mlgrenadine (limonade siroop) / ongeveer 1 el
Voor decoratie
0,25 - 0,5granaatappels
gepelde pistachenoten gehakt
Extra nodig
springvorm 24 cm
bakpapier en bakspray
mixer met gardes
spuitzak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Taartina Helder

Bereiden

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.


Biscuitbodem bereiden
3

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C


Voor de rabarbercompote
4

Meng een zakje Taartina met 250 ml grenadine limonade. Schenk het over de rabarber. Meng het door elkaar en laat de compote in een schaal afkoelen.


Botercrème bereiden

.

5

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. 


Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. 2 Mix het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème 


Rabarber taart maken en decoreren
6

Maak twee cirkels met botercrème op de onderste taartlaag. Maak de eerste ring aan de buitenste rand en daarna een wat meer in het midden. Vul de tussenruimte op met rabarber compote. Leg de tweede taartlaag erop en herhaal dit.

7

Leg tot slot de bovenkant van de taart er op en versier deze met de overgebleven botercrème, gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes.


Bereiding
8

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

9

Snijd ondertussen de rabarber in kleine stukken van ongeveer 2 cm. Laat het ongeveer 10-15 minuten met 4 el water stoven in een pannetje met deksel, tot de rabarber zacht is.

10

Klop zachte boter tot gladde en klontvrije consistentie. Voeg koude melk en botercrèmemix toe en mix op lage snelheid. Schraap de randen van de kom en klop vervolgens op hoge snelheid tot een luchtige botercrème. Vul de spuitzak met de botercrème

11

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord.