Naked Cake met rabarber
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.
Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.
Baktijd
30 min
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Snijd ondertussen de rabarber in kleine stukken van ongeveer 2 cm. Laat het ongeveer 10-15 minuten met 4 el water stoven in een pannetje met deksel, tot de rabarber zacht is.
Meng een zakje Taartina met 250 ml grenadine limonade. Schenk het over de rabarber. Meng het door elkaar en laat de compote in een schaal afkoelen.
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Vul de spuitzak met de botercrème.
Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord.
Maak twee cirkels met botercrème op de onderste taartlaag. Maak de eerste ring aan de buitenste rand en daarna een wat meer in het midden. Vul de tussenruimte op met rabarber compote. Leg de tweede taartlaag erop en herhaal dit.
Leg tot slot de bovenkant van de taart er op en versier deze met de overgebleven botercrème, gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes.
Vergelijkbare recepten