Flag

Dripcake

12 taartpunten
Gemiddeld
90
Laat je verleiden door een waanzinnige dripcake met kersen, een smaakexplosie in elke hap
Ontdek deze verrukkelijke dripcake met lemoncurd, botercrème, banketbakkersroom, sappige kersen en melkchocolade drips. Deze luchtige cake is gevuld met verleidelijke smaken en biedt een perfecte balans tussen zoet en zuur. Geniet van de frisse citrusaccenten, romige texturen en het feestelijke u...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Mixer met gardes
Springvorm Ø 18cm
Paletmes

Ingrediënten

Voor de biscuittaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de banketbakkersroom
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
500 mlHalfvolle melk
2 tlDr. Oetker Vanillepasta
Voor de Botercrème
1,5 zakjesDr. Oetker Botercrème
150 groomboter
190 mlmelk
Taartvulling
1,5 pottenLemon curd
Voor de chocolade ganache
150 gDr Oetker Smeltchocolade Melk Zowel melk als puur kan gebruikt worden
Garnering
ongeveer 2 handjeskersen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Vanillepasta
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr Oetker Smeltchocolade Melk Zowel melk als puur kan gebruikt worden

Biscuittaart bakken

1

Doe de biscuitmix, de eieren en 50 ml water in een beslagkom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag. Vul de springvorm met de biscuittaartmix.

(tip: vul evt. 3 vormen van 18 cm/ baktijd 20-25 minuten) Bak de taart in ca. 30-40 minuten af.

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Doe 500 ml koude melk, vanilla pasta en de mix voor de banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.


Banketbakkersroom maken
3

 Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

4

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.


Botercrème maken
5

Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

6

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.


Dripcake opbouwen
7

Snijdt de biscuittaart horizontaal in drie delen. Begin met het opbouwen van de taart.

8

 Leg een laag op een bord of onderlegger en spuit een ring van botercrème. Vul de cirkel met de banketbakkersroom. Leg een tweede laag op de banketbakkersroom en druk voorzichtig aan. Spuit opnieuw een cirkel van botercrème op de biscuit. Vul de cirkel met de lemon curd. Maak de dripcake af met de laatste biscuit laag.

9

Bestrijk de taart met de botercrème. Strijk de taart af. Laat de taart minimaal 1 uur in de koelkast staan en bestrijk de taart opnieuw met de botercrème. Zet de taart terug in de koelkast voordat de ganache op de taart gaat.


Chocolade ganache maken
10

Smelt de smeltchocolade au bain-marie en voeg vervolgens de slagroom toe. Meng de beide ingrediënten goed door elkaar en laat het afkoelen tot het dik genoeg is om te verwerken. Test dit b.v. aan de zijkant van de kom.


Dripcake versieren
11
Picture - Dripcake versieren

Neem de taart uit de koelkast en breng in cirkels de ganache op de taart aan. Maak als laatste de drips aan de zijkant van de taart en laat de taart nog 15 minuten rusten. Versier de taart als laatste met vers fruit.