Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

MonChoutaart

Romig, luchtig en lekker: een zelfgemaakte MonChoutaart.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept MonChoutaart

Voor de MonChoutaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
200 g MonChou
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
100 ml water (kamertemperatuur)

Springvorm 24 cm

Mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2

MonChoutaart bereiden (5 minuten)

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

3

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

4

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

5

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

6

Versieren (5 minuten)

Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een kersenvlaaivulling of verse vruchten naar keuze.

Voedingswaarden Voor het recept MonChoutaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 40980kJ
9782kcal
1171kJ
280kcal
Vet 999.99g 29g
Koolhydraten 65g 1.8g
Eiwit 145g 4.2g