Flag

MonChoutaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Romig, luchtig en lekker: zelfgemaakte MonChoutaart. De ultieme verwennerij. Geniet van deze heerlijke traktatie!
Wat deze MonChoutaart zo lekker maakt, is de perfecte combinatie van romigheid en lichtheid. De zachte en smeuïge vulling van roomkaas, gecombineerd met een luchtige textuur, zorgt voor een ware smaakexplosie. Bovendien is de zoete en boterachtige koekjesbodem een heerlijke basis voor de rijke en...
Logo Image
Baktips
Snijd na het opstijven van de MonChoutaart, met behulp van een mes, de MonChoutaart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes

Ingrediënten

Voor de MonChoutaart
1 pakDr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
200 gMonChou
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
100 mlwater (kamertemperatuur)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart

Taartbodem bereiden

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.


MonChoutaart bereiden
2

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

3

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

4

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

5

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.


Versieren
6

Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een kersenvlaaivulling of verse vruchten naar keuze.

Baktips

  • Snijd na het opstijven van de MonChoutaart, met behulp van een mes, de MonChoutaart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.