MonChou Ski taart

Voor de liefhebbers: een feestelijke MonChou taart die je doet verlangen naar de bergen en pistes!

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept MonChou Ski taart

Voor de MonChou taart:

1 pak Dr. Oetker MonChoutaart kandijbodem
70 g boter of margarine
200 g MonChou
250 ml slagroom
100 ml water

Voor decoratie:

2 eiwitten
75 g fijne kristalsuiker
75 g poedersuiker
1 blikje kersenvlaaivulling

Extra nodig:

springvorm Ø 20-24 cm
steelpan
mixer met garden
beslagkom
bakplaat bekleed met bakpapier
spuitzak

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

MonChoutaart bereiden (5 minuten)

Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig over de bodem. Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

4

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

5

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

6

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

7

Zelf schuimpjes maken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen. 

8

Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept. 

9

Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker lepel voor lepel toegevoegd worden. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken.  Klop verder als dit nog niet kan. 

10

Spatel de poedersuiker voorzichtig door het eiwitschuim. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit lange rijen op een bakplaat.

11

 Bak het schuim af in een uur. Laat het schuim volledig afkoelen in een gesloten oven. 

Baktijd: 60 Minuten

NB: Geen tijd om zelf schuim te maken? In veel supermarkten zijn schuimkoekjes of pavlova te koop. Maak hier kleine stukjes van en versier hiermee de taart. 

12

Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een kersenvlaaivulling. Neem het afgekoelde schuim uit de oven. Breek het schuim in stukjes en decoreer de taart. 

Voedingswaarden Voor het recept MonChou Ski taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1595 kJ
381 kcal
1172 kJ
280 kcal
Vet 25.38 g 18.66 g
Koolhydraten 33.75 g 24.82 g
Eiwit 4.22 g 3.11 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no