Flag

MonChou Ski taart

12 taartpunten
Gemiddeld
200
Voor de liefhebbers: een feestelijke MonChou taart die je doet verlangen naar de bergen en pistes!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de MonChou taart
1 pakDr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
70 gboter of margarine
200 gMonChou
250 mlslagroom
100 mlwater
Voor decoratie
2eiwitten
75 gfijne kristalsuiker
75 gpoedersuiker
1 blikjekersenvlaaivulling
Extra nodig
springvorm Ø 20-24 cm
steelpan
mixer met gardes
beslagkom
bakplaat bekleed met bakpapier
spuitzak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

MonChoutaart bereiden (5 minuten)

Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig over de bodem. Druk als laatste de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden glad.

4

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.

5

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.

6

Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

7

Zelf schuimpjes maken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen. 

8

Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept. 

9

Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker lepel voor lepel toegevoegd worden. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken.  Klop verder als dit nog niet kan. 

10

Spatel de poedersuiker voorzichtig door het eiwitschuim. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit lange rijen op een bakplaat.

11

 Bak het schuim af in een uur. Laat het schuim volledig afkoelen in een gesloten oven. 

Baktijd: 60 Minuten


NB: Geen tijd om zelf schuim te maken? In veel supermarkten zijn schuimkoekjes of pavlova te koop. Maak hier kleine stukjes van en versier hiermee de taart. 

12

Garneer de MonChoutaart vlak voor serveren bijvoorbeeld met een kersenvlaaivulling. Neem het afgekoelde schuim uit de oven. Breek het schuim in stukjes en decoreer de taart.