Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Molenkoekjes

Van de swirl cookies maak je ook deze molentjes, dat is wel een hele leuke manier om koekjes te trakteren.

6 koekjes

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Molenkoekjes

Bakgerei:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
deegroller
mixer met garden
scherp mesje
liniaal
uitsteekvormpje vierkant 8x8 (eventueel)

voor 6 molen swirl koekjes:

1 pak Dr. Oetker Complete pakketten voor Swirl Cookies
60 g boter (2 keer 30 gram)
2 el melk (2 keer 1 eetlepel)
jam (ca. 1 theelepel)

preparation

Bereiding

1

Molenkoekjes deeg maken en uitrollen

Maak het swirl cookies deeg volgens aanwijzingen op de verpakking. Rol het lichte deeg op een stuk bakpapier uit tot een rechthoekige plak van 16 x 24 centimeter. Tip: duw af en toe met een liniaal de zijkanten recht terug om een mooie rechthoek te krijgen.

2

Rol het donkere chocoladedeeg op dezelfde manier uit tot een plak van 16 x 24 centimeter. Leg beide plakken deeg precies op elkaar (gebruik het bakpapier om het deeg op te kunnen tillen).

3

Molentjes maken van koekjesdeeg

Steek nu precies 6 vierkanten van 8 x 8 centimeter uit (of snijd met een scherp met langs een liniaal vierkanten van 8 x 8 centimeter).

4

Leg de vierkanten op een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd bij iedere punt ongeveer 3 centimeter in richting het midden.

5

Stokjes in de koekjes

Leg een stokje op ieder koekje met het uiteinde in het midden.

6

Vouw van iedere hoek van het koekje een deel naar het midden, over het stokje.

7

Molenkoekjes bakken

Bak de swirl cookies af volgens aanwijzing op de verpakking, maar zet de oventemperatuur 10 graden lager. Laat de molenkoekjes na de baktijd afkoelen.

8

Koekjes versieren

Versier de koekjes tot slot door met je vinger een klein beetje jam op het hart te smeren en daar de decoratiemix op te doen.

Voedingswaarden Voor het recept Molenkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1097 kJ
262 kcal
1855 kJ
443 kcal
Vet 14.89 g 25.23 g
Koolhydraten 29.08 g 49.29 g
Eiwit 2.49 g 4.22 g