Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Molenkoekjes

Van de swirl cookies maak je ook deze molentjes, dat is wel een hele leuke manier om koekjes te trakteren.

6 koekjes

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Molenkoekjes

Bakgerei:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
deegroller
mixer met garden
scherp mesje
liniaal
uitsteekvormpje vierkant 8x8 (eventueel)

voor 6 molen swirl koekjes:

1 pak Dr. Oetker Complete pakketten voor Swirl Cookies
60 g boter (2 keer 30 gram)
2 el melk (2 keer 1 eetlepel)
jam (ca. 1 theelepel)

preparation

Bereiding

1

Molenkoekjes deeg maken en uitrollen

Maak het swirl cookies deeg volgens aanwijzingen op de verpakking. Rol het lichte deeg op een stuk bakpapier uit tot een rechthoekige plak van 16 x 24 centimeter. Tip: duw af en toe met een liniaal de zijkanten recht terug om een mooie rechthoek te krijgen.

2

Rol het donkere chocoladedeeg op dezelfde manier uit tot een plak van 16 x 24 centimeter. Leg beide plakken deeg precies op elkaar (gebruik het bakpapier om het deeg op te kunnen tillen).

3

Molentjes maken van koekjesdeeg

Steek nu precies 6 vierkanten van 8 x 8 centimeter uit (of snijd met een scherp met langs een liniaal vierkanten van 8 x 8 centimeter).

4

Leg de vierkanten op een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd bij iedere punt ongeveer 3 centimeter in richting het midden.

5

Stokjes in de koekjes

Leg een stokje op ieder koekje met het uiteinde in het midden.

6

Vouw van iedere hoek van het koekje een deel naar het midden, over het stokje.

7

Molenkoekjes bakken

Bak de swirl cookies af volgens aanwijzing op de verpakking, maar zet de oventemperatuur 10 graden lager. Laat de molenkoekjes na de baktijd afkoelen.

8

Koekjes versieren

Versier de koekjes tot slot door met je vinger een klein beetje jam op het hart te smeren en daar de decoratiemix op te doen.

Voedingswaarden Voor het recept Molenkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1097 kJ
262 kcal
1855 kJ
443 kcal
Vet 14.89 g 25.23 g
Koolhydraten 29.08 g 49.29 g
Eiwit 2.49 g 4.22 g