Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mokka taart

Maak zelf eenvoudig een overheerlijke mokka taart met Dr. Oetker basismix Biscuittaart.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mokka taart

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm 24 cm
kartelmes/broodmes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor de mokka taart bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor de mokkataartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koude)
3 tl oploskoffie
3 tl water (heet)
70 g Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
125 ml slagroom
175 ml water

Voor decoratie:

chocoladevlokken
Strooidecoratie (bijvoorbeeld: Suikerhartjes, Regenboogfantasie, Chocolade Stiften)

preparation

Bereiding

1

De mokka taart bereiden

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: ongeveer 30 - 35 minuten

2

Banketbakkersroom bereiden

Vervang 200 ml water voor 125 ml slagroom en 175 ml water. Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze van de verpakking (de helft).

3

Mokka taart crème

Los de 3 theelepels oploskoffie op in 3 theelepels heet kraanwater en laat dit afkoelen. Bereid vervolgens de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tegelijkertijd met de melk en de mix, de oploskoffie toe.

4

Vullen van de mokka taart

Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

5

Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de taart op de room en druk deze zachtjes aan.

6

Tempereer eventueel de taartbodem (besprenkelen met likeur).

7

Schep ca. 1/3 deel van de mokkacrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de mokka taart. Leg het laatste deel van de mokka taart op de crème en druk deze zacht aan. Tempereer eventueel de bovenkant van de mokka taart nogmaals.

8

Schep een deel van de crème op de mokkataart voldoende om de mokkataart geheel te bestrijken met crème (maskeren).

9

Mokka taart decoreren

Decoreer de rand van de mokkataart met chocoladevlokken. Druk de chocoladevlokken met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de mokkataart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de mokkataart versierd is.

10

Verdeel de mokka taart eerst in twaalf punten ( niet snijden). Gebruik de overgebleven mokka crème om in mooie toefjes op de mokkataart te spuiten. Decoreer de mokkataart met bijvoorbeeld Dr. Oetker strooidecoratie en Dr. Oetker chocolade stiften.

Voedingswaarden Voor het recept Mokka taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 14570kJ
3480kcal
1047kJ
250kcal
Vet 190.83g 13.70g
Koolhydraten 350.35g 25.15g
Eiwit 64.65g 4.64g