Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Meringue verjaardagstaart

Een vrolijke meringue verjaardagstaart, voor een goed begin van een gezellig feestje.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue verjaardagstaart

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de meringue toefjes:

1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
2 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Extra nodig:

spuitzak
springvorm (20 of 24 cm)
deegroller
bakplaat met bakpapier bekleed
citroensap (eventueel)
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

De biscuitbodem

Maak het beslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de biscuitbodem na het bakken uit de vorm en laat de biscuitbodem afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 35 minuten

2

Meringue

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Toefjes

Doe de meringue in een spuitzak en knip de punt van de spuitzak af.

4

Doe aan de buitenkant van de spuitzak waar de meringue uit de spuitzak komt, een klein beetje kleurstof.

5

Spuit de meringue toefjes op een bakplaat met 2 cm ruimte tussen elk toefje. En voeg om de 4 toefjes een beetje kleurstof toe aan de buitenkant van het spuitmondje van de spuitzak.

6

Bak de meringue toefjes 60 minuten in de oven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 60 minuten

7

Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

8

Botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en smeer de taart af met botercrème.

9

Taart decoreren met fondant

Bekleed de biscuittaart met witte fondant. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de fondant uit, groot genoeg om de taart te bekleden.

10

Chocodip

Smelt de Dr. Oetker chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.

11

Giet de chocodip op de bovenkant van de fondanttaart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe, zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Laat de chocodip hard worden.

12

Taart decoreren

Wanneer de meringue toefjes zijn afgekoeld kan je de taart decoreren met de meringue toefjes. Leuk is om een meringue toefje te verkruimelen en een beetje over de taart heen te strooien.

Voedingswaarden Voor het recept Meringue verjaardagstaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2072 kJ
495 kcal
1382 kJ
330 kcal
Vet 21.20 g 14.14 g
Koolhydraten 63.60 g 42.40 g
Eiwit 6.39 g 4.26 g