Flag

Meringue verjaardagstaart

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
80
Een vrolijke meringue verjaardagstaart, voor een goed begin van een gezellig feestje.
Logo Image
Baktips
De taart extra lekker maken? Vul deze dan met Dr. Oetker Banketbakkersroom en jouw favoriete jam.
Baktips
Plaat de spuitzak voor het vullen in een hoge maatbeker. Vouw de bovenkant van de spuitzak rondom de rand van maatbaker. Zo kun je de spuitzak heel eenvoudig vullen.
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuittaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de meringue toefjes
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
2eiwitten
140 gsuiker
1 elmaizena (bijv. Koopmans)
Voor decoratie
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
2 doosjesDr. Oetker CupCake Rolfondant
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
Extra nodig
spuitzak
springvorm (20 of 24 cm)
deegroller
bakplaat met bakpapier bekleed
citroensap (eventueel)
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

De biscuitbodem

Maak het beslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de biscuitbodem na het bakken uit de vorm en laat de biscuitbodem afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Meringue

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Toefjes

Doe de meringue in een spuitzak en knip de punt van de spuitzak af.

4

Doe aan de buitenkant van de spuitzak waar de meringue uit de spuitzak komt, een klein beetje kleurstof.

5

Spuit de meringue toefjes op een bakplaat met 2 cm ruimte tussen elk toefje. En voeg om de 4 toefjes een beetje kleurstof toe aan de buitenkant van het spuitmondje van de spuitzak.

6

Bak de meringue toefjes 60 minuten in de oven.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C

Temperatuur heteluchtoven: 110 °C

7

Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

8

Botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en smeer de taart af met botercrème.

9

Taart decoreren met fondant

Bekleed de biscuittaart met witte fondant. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de fondant uit, groot genoeg om de taart te bekleden.

10

Chocodip

Smelt de Dr. Oetker chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.

11

Giet de chocodip op de bovenkant van de fondanttaart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe, zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Laat de chocodip hard worden.

12

Taart decoreren

Wanneer de meringue toefjes zijn afgekoeld kan je de taart decoreren met de meringue toefjes. Leuk is om een meringue toefje te verkruimelen en een beetje over de taart heen te strooien.

Baktips

  • De taart extra lekker maken? Vul deze dan met Dr. Oetker Banketbakkersroom en jouw favoriete jam.
  • Plaat de spuitzak voor het vullen in een hoge maatbeker. Vouw de bovenkant van de spuitzak rondom de rand van maatbaker. Zo kun je de spuitzak heel eenvoudig vullen.
  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.