Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Meringue verjaardagstaart

Een vrolijke meringue verjaardagstaart, voor een goed begin van een gezellig feestje.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue verjaardagstaart

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de meringue toefjes:

1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
2 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Extra nodig:

spuitzak
springvorm (20 of 24 cm)
deegroller
bakplaat met bakpapier bekleed
citroensap (eventueel)
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

De biscuitbodem

Maak het beslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de biscuitbodem na het bakken uit de vorm en laat de biscuitbodem afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 35 minuten

2

Meringue

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Toefjes

Doe de meringue in een spuitzak en knip de punt van de spuitzak af.

4

Doe aan de buitenkant van de spuitzak waar de meringue uit de spuitzak komt, een klein beetje kleurstof.

5

Spuit de meringue toefjes op een bakplaat met 2 cm ruimte tussen elk toefje. En voeg om de 4 toefjes een beetje kleurstof toe aan de buitenkant van het spuitmondje van de spuitzak.

6

Bak de meringue toefjes 60 minuten in de oven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 60 minuten

7

Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

8

Botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en smeer de taart af met botercrème.

9

Taart decoreren met fondant

Bekleed de biscuittaart met witte fondant. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de fondant uit, groot genoeg om de taart te bekleden.

10

Chocodip

Smelt de Dr. Oetker chocodip volgens aanwijzing op de verpakking.

11

Giet de chocodip op de bovenkant van de fondanttaart en strijk de chocolade een beetje naar de rand toe, zodat de chocolade iets over de rand heen loopt. Laat de chocodip hard worden.

12

Taart decoreren

Wanneer de meringue toefjes zijn afgekoeld kan je de taart decoreren met de meringue toefjes. Leuk is om een meringue toefje te verkruimelen en een beetje over de taart heen te strooien.

Voedingswaarden Voor het recept Meringue verjaardagstaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2072kJ
495kcal
1382kJ
330kcal
Vet 21.20g 14.14g
Koolhydraten 63.60g 42.40g
Eiwit 6.39g 4.26g