Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Marmercake tulband

Lekkere luchtige marmercake tulband: vanille en chocolade en een beetje rum.

10 - 12 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Marmercake tulband

:

Tulbandvorm (22-24 cm)
poedersuiker

Voor de marmertulband:

300 g margarine
275 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
6 tl Dr. Oetker Rum Aroma
snufje zout
5 eieren
375 g bloem
4 tl Dr. Oetker Backin
3 el melk
20 g cacao (gezeefd)
20 g suiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de marmercake tulband

Klop de boter met een mixer met garden tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker, zout en rum aroma toe.

2

Klop tot een samenhangend beslag ontstaat. Voeg terwijl je klopt een voor een de eieren toe. Klop na elk ei ongeveer een halve minuut.

3

Meng de bloem met het bakpoeder, zeef het mengsel en voeg beetje bij beetje de melk toe. Voeg melk toe totdat het beslag zo stevig is dat het moeilijk van een lepel afglijdt.

4

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 50 - 65 Minuten

5

Vul de tulbandvorm met tweederde van het beslag. Meng het overgebleven beslag met de cacao en suiker. Voeg beetje bij beetje melk toe totdat het beslag zo stevig is dat het moeilijk van een lepel glijdt.

6

Doe het donkere beslag in de tulbandvorm. Draai met een vork in het beslag, zodat het marmereffect ontstaat. Zet de vorm daarna op een rooster en bak de marmercake tulband gaar en goudbruin.

7

Laat na het bakken de marmercake tulband tien minuten in de vorm afkoelen. Stort de marmercake tulband op een rooster en laat het afkoelen. Bestrooi de marmercake tulband met poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Marmercake tulband

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1993kJ
476kcal
1608kJ
384kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g