Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Wie kent ze niet, de overheerlijke Luikse wafels? Maak ze met dit wafel recept en garneer de wafels met aardbeien en slagroom, eet smakelijk!

6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Bakgerei:

wafelijzer

Voor de luikse wafels:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 tl kaneel
mespuntje zout
90 ml melk (lauwwarm)
1 ei
135 g boter (zachte)
165 g kandijsuiker
zonnebloemolie of Arachideolie
125 ml slagroom
500 g aardbeien
200 g aardbeiensaus

preparation

Bereiding

1

Het luikse wafels deeg

Meng de witbroodmix, 1 zakje Vanillesuiker, kaneel en zout in een kom. Klop de melk los met het ei en roer het, vanuit het midden, door het bloemmengsel. Kneed het tot een glad wafels deeg en laat het luikse wafels deeg afgedekt op een lauwwarm plekje 30 minuten rusten.

2

Kneed de zachte boter door het wafels deeg. Kneed de parelsuiker of kandij door het wafel deeg. Vorm van het luikse wafels deeg 6 bolletjes van ca. 100 g en laat ze 15 minuten rusten.

3

Verhit het wafel-ijzer voor, maar vet het niet in. Leg een deegbol in het midden van het wafel-ijzer en druk het ijzer dicht.

4

Bak de luikse wafels in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Open het ijzer en wip de wafels met een vleesvorkje uit het ijzer. Bak zo nog 5 luikse wafels.

5

Klop de slagroom stijf met 1 zakje Vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de luikse wafels, spuit er een toef slagroom bij en schenk er wat aardbeiensaus over.

Voedingswaarden Voor het recept Luikse wafels met aardbeien en slagroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2571kJ
614kcal
992kJ
237kcal
Vet 30.16g 11.65g
Koolhydraten 77.75g 30.02g
Eiwit 7.26g 2.80g