Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Limoen kokostaart met vers fruit

Een tropische verrassing! Limoen-kokosroom en daarboven opananas, papaya en kiwi.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Limoen kokostaart met vers fruit

Voor de taart:

200 g bloem
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g margarine
2 eieren
2 - 3 tl koud water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
200 ml limoensap
300 ml kokosmelk (uit blik)
2 ananas (kleine verse)
2 papaja's
2 kiwi's

Extra nodig:

plasticfolie
bakpapier
springvorm 24 cm
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)

preparation

Bereiding

1

Het taartdeeg

Zeef de bloem in een kom, voeg zout en vanillesuiker toe en snijd de boter in de bloem tot erwtjesgrootte. Kneed het geheel tot een kruimelig deeg. Splits één ei. Klop de eidooier met het hele tweede ei los. Maak een kuiltje in het kruimeldeeg en schenk het losgeklopte ei er in. Kneed het snel tot een samenhangend deeg, voeg eventueel nog theelepels koud water toe. Gebruik voor extra gemak de mixer met garden. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 15 minuten in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

De taartbodem bakken

Verwarm de oven voor. Vet de taart of quichevorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed de taartvorm. Duw het deeg voorzichtig in de hoekjes van de vorm. Snijd het uitstekende deeg af. Prik de bodem met een vork regelmatig in. Leg een ruim stuk bakpapier in de vorm, vul de vorm met een steunvulling en bak de taartbodem 15 minuten voor.

3

De limoen-kokosroom

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water het mengsel van limoensap en kokosmelk (samen 500 ml).

4

Neem de steunvulling uit de taartbodem, schep de limoenkokosroom op de taart en strijk het glad. Bak de taart nog 25 minuten. Laat de taart volledig afkoelen.

5

Snijd het fruit in blokjes en vul de taart met het fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Limoen kokostaart met vers fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1478 kJ
353 kcal
502 kJ
120 kcal
Vet 14.64 g 4.98 g
Koolhydraten 46.01 g 15.65 g
Eiwit 5.97 g 2.03 g