Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Limoen kokostaart met vers fruit

Een tropische verrassing! Limoen-kokosroom en daarboven opananas, papaya en kiwi.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Limoen kokostaart met vers fruit

Voor de taart:

200 g bloem
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g margarine
2 eieren
2 - 3 tl koud water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
200 ml limoensap
300 ml kokosmelk (uit blik)
2 ananas (kleine verse)
2 papaja's
2 kiwi's

Extra nodig:

plasticfolie
bakpapier
springvorm 24 cm
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)

preparation

Bereiding

1

Het taartdeeg

Zeef de bloem in een kom, voeg zout en vanillesuiker toe en snijd de boter in de bloem tot erwtjesgrootte. Kneed het geheel tot een kruimelig deeg. Splits één ei. Klop de eidooier met het hele tweede ei los. Maak een kuiltje in het kruimeldeeg en schenk het losgeklopte ei er in. Kneed het snel tot een samenhangend deeg, voeg eventueel nog theelepels koud water toe. Gebruik voor extra gemak de mixer met garden. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 15 minuten in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 35 Minuten

2

De taartbodem bakken

Verwarm de oven voor. Vet de taart of quichevorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed de taartvorm. Duw het deeg voorzichtig in de hoekjes van de vorm. Snijd het uitstekende deeg af. Prik de bodem met een vork regelmatig in. Leg een ruim stuk bakpapier in de vorm, vul de vorm met een steunvulling en bak de taartbodem 15 minuten voor.

3

De limoen-kokosroom

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water het mengsel van limoensap en kokosmelk (samen 500 ml).

4

Neem de steunvulling uit de taartbodem, schep de limoenkokosroom op de taart en strijk het glad. Bak de taart nog 25 minuten. Laat de taart volledig afkoelen.

5

Snijd het fruit in blokjes en vul de taart met het fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Limoen kokostaart met vers fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1478kJ
353kcal
502kJ
120kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g