Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Lieve cupcakes

Verras jouw Valentijn met deze Lieve cupcakes

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lieve cupcakes

:

Deegroller
Koekuitsteker (ca. Ø 6 cm)
Cupcake bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
poedersuiker

Voor de lieve cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk
1 tl chilipoeder
25 g cacao

Voor decoratie:

100 g kersenjam
1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Suikerhartjes
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit aan het beslag toe. Voeg aan het beslag ook de extra halve theelepel chilipoeder toe.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Verwarm de kersenjam au bain-marie tot het gemakkelijk vloeibaar is en wrijf het boven een tweede schaaltje door een zeef. Laat de jam afkoelen.

3

Kneed de rode en witte marsepein samen soepel, zodat de marsepein roze wordt. Verdeel het in twee stukken. Rol beide stukken uit tot een lap met een dikte van 3 mm.

4

Steek uit de roze marsepein 12 gekartelde rondjes. Schep op elke cupcake wat gezeefde kersenjam en strijk de jam met een mes uit over de bovenkant.

5

Leg op elke cupcake een marsepeinen rondje en druk dit wat aan. Teken met de CupCake Chocolade Schrijfstiften een hartje of een letter op de cupcakes. Decoreer de letters met de Suikerhartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Lieve cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
1474 kJ
352 kcal
Vet 15.55 g 17.67 g
Koolhydraten 37.43 g 42.54 g
Eiwit 4.50 g 5.11 g