Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Lieve cupcakes

Verras jouw Valentijn met deze Lieve cupcakes

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lieve cupcakes

:

Deegroller
Koekuitsteker (6 cm doorsnede)
cupcake bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
poedersuiker

Voor de lieve cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk
1 tl chilipoeder
25 g cacao

Voor decoratie:

100 g kersenjam
1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Suikerhartjes
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit aan het beslag toe. Voeg aan het beslag ook de extra halve theelepel chilipoeder toe.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Verwarm de kersenjam au bain-marie tot het gemakkelijk vloeibaar is en wrijf het boven een tweede schaaltje door een zeef. Laat de jam afkoelen.

3

Kneed de rode en witte marsepein samen soepel, zodat de marsepein roze wordt. Verdeel het in twee stukken. Rol beide stukken uit tot een lap met een dikte van 3 mm.

4

Steek uit de roze marsepein 12 gekartelde rondjes. Schep op elke cupcake wat gezeefde kersenjam en strijk de jam met een mes uit over de bovenkant.

5

Leg op elke cupcake een marsepeinen rondje en druk dit wat aan. Teken met de CupCake Chocolade Schrijfstiften een hartje of een letter op de cupcakes. Decoreer de letters met de Suikerhartjes.