Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Lammetjes paas kwarktaart met meringue

Vrolijk Pasen! Van zo'n kwarktaart word je toch vrolijk? Leukerecepten.nl maakte dit recept speciaal voor Pasen. Maak deze blikvanger voor de Paasbrunch.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lammetjes paas kwarktaart met meringue

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Citroen
250 ml slagroom (ongeklopt)
500 ml magere kwark
60 g boter
400 ml water op kamertemperatuur (10-20°C)
250 g ananas uit blik

Voor de meringue lammetjes decoratie:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
2 marshmallows

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
bakplaat met bakpapier bekleed
spuitzak met spuitmondje
beslagkom (vetvrij)
4 cocktailprikkers

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Baktijd: 60 minuten

2

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Doe het meringue mengsel in een spuitzak en spuit kleine toetjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat 60 minuten net onder het midden in de oven. Laat daarna de schuimpjes nog 2 uur met gesloten deur in de oven afkoelen.

4

Maak ondertussen de Kwarktaart

Leg het velletje bakpapier uit de verpakking op de bodem van de springvorm en klik de rand er op. Smelt de boter in een pannetje. Schep de kruimelbodem mix er door. Verdeel het mengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de bodem 10 min in de koelkast.

5

Klop de taartmix met 400 ml water in een kom en mix 1 minuut op de laagste stand. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en mix 2 minuten op hoge snelheid.

6

Snijd de ananas in stukjes en dep droog met een keukenpapiertje. Leg 1 stukje ananas apart voor de neus en schep de rest door 2/3 van het taartmengsel en giet over de bodem. Verdeel daarna de andere 1/3 deel van het mengsel er bovenop zodat je een egale bovenzijde hebt. Zet de taart ongeveer 2,5 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 180 minuten

7

Decoreren van de lammetjes kwarktaart

De Citroen-ananas kwarktaart en de meringue schuimpjes zijn ongeveer tegelijk klaar. Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm en verwijder de rand van de kwarktaart.

8

Leg op de buitenste rand van de kwarktaart een ring van meringueschuimpjes. Maak daaronder nog een halve ring van schuimpjes en daaronder nog een paar. Leg het stukje ananas in het midden als zijn neusje.

9

Maak vlak voor het serveren met de decoreerstiften de ogen en mond. Prik 2 prikkers iets uit elkaar in de marshmallow voor zijn oren. Trek met de decoreerstiften een rondje er op. Steek de prikkers in de zijkant van de taart en druk ze goed aan. En klaar is je vrolijke lammetjes taart!

Voedingswaarden Voor het recept Lammetjes paas kwarktaart met meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1290 kJ
308 kcal
662 kJ
158 kcal
Vet 17.68 g 9.07 g
Koolhydraten 29.61 g 15.19 g
Eiwit 7.31 g 3.75 g