Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Lammetjes paas kwarktaart met meringue

Vrolijk Pasen! Van zo'n kwarktaart word je toch vrolijk? Leukerecepten.nl maakte dit recept speciaal voor Pasen. Maak deze blikvanger voor de Paasbrunch.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lammetjes paas kwarktaart met meringue

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Citroen
250 ml slagroom (ongeklopt)
500 ml magere kwark
60 g boter
400 ml water op kamertemperatuur (10-20°C)
250 g ananas uit blik

Voor de meringue lammetjes decoratie:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
2 marshmallows

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
bakplaat met bakpapier bekleed
spuitzak met spuitmondje
beslagkom (vetvrij)
4 cocktailprikkers

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Baktijd: 60 minuten

2

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Doe het meringue mengsel in een spuitzak en spuit kleine toetjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat 60 minuten net onder het midden in de oven. Laat daarna de schuimpjes nog 2 uur met gesloten deur in de oven afkoelen.

4

Maak ondertussen de Kwarktaart

Leg het velletje bakpapier uit de verpakking op de bodem van de springvorm en klik de rand er op. Smelt de boter in een pannetje. Schep de kruimelbodem mix er door. Verdeel het mengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de bodem 10 min in de koelkast.

5

Klop de taartmix met 400 ml water in een kom en mix 1 minuut op de laagste stand. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en mix 2 minuten op hoge snelheid.

6

Snijd de ananas in stukjes en dep droog met een keukenpapiertje. Leg 1 stukje ananas apart voor de neus en schep de rest door 2/3 van het taartmengsel en giet over de bodem. Verdeel daarna de andere 1/3 deel van het mengsel er bovenop zodat je een egale bovenzijde hebt. Zet de taart ongeveer 2,5 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 180 minuten

7

Decoreren van de lammetjes kwarktaart

De Citroen-ananas kwarktaart en de meringue schuimpjes zijn ongeveer tegelijk klaar. Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm en verwijder de rand van de kwarktaart.

8

Leg op de buitenste rand van de kwarktaart een ring van meringueschuimpjes. Maak daaronder nog een halve ring van schuimpjes en daaronder nog een paar. Leg het stukje ananas in het midden als zijn neusje.

9

Maak vlak voor het serveren met de decoreerstiften de ogen en mond. Prik 2 prikkers iets uit elkaar in de marshmallow voor zijn oren. Trek met de decoreerstiften een rondje er op. Steek de prikkers in de zijkant van de taart en druk ze goed aan. En klaar is je vrolijke lammetjes taart!

Voedingswaarden Voor het recept Lammetjes paas kwarktaart met meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1290kJ
308kcal
662kJ
158kcal
Vet 17.68g 9.07g
Koolhydraten 29.61g 15.19g
Eiwit 7.31g 3.75g