Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kroon Cakepops

Bij Koningsdag hoort een kroon. Maak deze Koningsdag cakepops met kroon. Ook leuk om ze roze te maken voor de kleine prinsesjes thuis!

10 stuks

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kroon Cakepops

Bakgerei:

mixer met garden
glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand of piepschuimblok
kunststof roller
designerwheel
eetbare lijm

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g margarine
1 ei op kamertemperatuur
200 g witte chocolade
1 doosje Dr. Oetker CupCake Rolfondant
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (gele en rode)
Strooidecoratie rood, wit, blauw
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Voor de kroon cakepops

Verwarm de oven voor. Bak de cakepops zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat de cakepops goed afkoelen en haal ze uit de vormpjes.

2

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt het au bain marie.

3

Dip een cakepopstokje tot ongeveer 1 cm in de witte chocolade. Duw heel voorzichtig het stokje met de chocolade kant in de cakepop tot ongeveer in het midden van de cakepop. Plaats de cakepops even in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. Zet de suikerkorreltjes alvast klaar in een bakje.

4

Verwarm de chocolade nog een keer en voeg er dan enkele druppels gele en rode kleurstof (meer geel dan rood) aan toe en roer het goed door totdat je een egale oranje kleur krijgt.

5

Haal de cakepops uit de koelkast. Doop een cakepop voorzichtig in de oranje chocodip, wacht heel even en strooi daarna de suikerkorreltjes rondom over de cakepop heen. De cakepop hoeft niet helemaal egaal bedekt, het is juist leuk als er nog wat oranje tussendoor te zien is. Zet ze rechtop in een glas met rijst/suiker en laat ze drogen. Doe dit ook zo met de rest.

6

Voor de kroontjes

Kneed enkele druppels gele kleurstof door een stuk witte fondant totdat deze egaal geel van kleur is. Rol het stuk uit tot een dunne plak. Snijd er stroken uit die allemaal een gelijke breedte hebben.

7

Meet de lengte van de eerste strook af door deze om de cakepop heen te vouwen. Nadat je de lengte hebt bepaald, trek je met een designerwheel aan de zijkanten van de strook een streep met stippeltjes.

8

Plak met behulp van wat chocodip de onderkant van de kroon vast op de cakepop.

9

Voor de bovenkant van de kroon snijd je 4 gelijke stroken uit geel fondant. Ook die meet je uit zodat ze vanuit de rand met een lichte bolling in het midden bovenop de cakepop terecht komen. Maak Ook in deze strookjes dezelfde stippellijntjes.

10

Snijd, aan één uiteinde van de strookjes een punt. De rechte kant van de strookjes plak je aan de bovenkant van rand van de kroon met wat eetbare lijm. De punt plak je in het midden bovenop de cakepop. Dit laatste kan met behulp van een beetje oranje chocodip. Als laatste maak je van de gele fondant een klein plat bolletje die je in het midden bovenop het kroontje plakt. Daarbovenop plak je een zilveren parel. En klaar zijn de Kroon Cakepops.

Voedingswaarden Voor het recept Kroon Cakepops

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1256kJ
300kcal
1930kJ
461kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g