Flag

Kokos Chocolade Cupcakes

12 cupcakes
Gemakkelijk
40
Een lekkere verwen cupcak met chocolade en zomerse kokos.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren
100 mlmelk
50 ggeraspte kokos
12Cupcakevormpjes
Voor de kokos topping
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
40 ggeraspte kokos

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Maak het cupcakebeslag zoals beschreven op de verpakking. Meng aan het einde 55 gram kokos door het beslag.Verwarm de oven voor.

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Zet de vormpjes op een rooster of gebruik een muffinbakblik. Vul de vormpjes met beslag.

3

Bak de cupcakes zoals aangegeven op de verpakking. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

4

Maak de botercrème volgens de verpakking en voeg 30 gram kokos toe. Spuit mooie een mooie toef kokoscrème op de cupcakes.

5

Smelt het choco glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.

6

Dip de cupcakes met de kokoscrème in de chocolade, laat even uitdruppelen. Strooi gelijk een beetje kokos op de zachte chocolade. Herhaal dit met alle cupcakes.