Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

KIT KAT® cupcaketaartjes

Wie verras jij met deze leuke KIT KAT® cupcaketaartjes versierd met marsepein. Lekker bij een kopje koffie of thee.

Ongeveer (minimum) 6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept KIT KAT® cupcaketaartjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk (koud)
100 g roomboter (zacht)

Eventueel voor de vulling:

50 g chocoladecrème of jam

Voor decoratie:

1 zakje KIT KAT® mini
100 g hagelslag
2 kleine stukjes marsepein of fondant voor de bloemetjes in kleuren naar keuze
½ flesje Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

Bakgerei:

Bakgerei:

Bakgerei:

Bakgerei:

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Bereiding

Bereiding

1

Cupcakes bakken:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 24 Min.

2

Maak de botercrème zoals volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breek de dubbele KIT KAT® doormidden zodat er losse reepjes ontstaan. Voor 1 taartje heb je ongeveer 12-15 enkele KIT KAT®-reepjes nodig.

3

Als je wilt kun je iedere cupcake vullen met bijvoorbeeld jam of chococrème.

4

Leg twee cupcakes bovenop elkaar en plak deze aan elkaar vast met een klein laagje botercrème. Smeer daarna de cupcakes af met de botercrème. De cupcakes lopen wat taps toe, dus smeer het duo zo af dat de randen recht worden.

5

Plak één voor één de reepjes KIT KAT® tegen de cupcakes aan. Knip één of twee gekleurde, satijnen lintjes op maat en knoop deze om het taartje heen, zodat de KIT KAT® nog eens extra goed tegen de cupcakes aangeplakt zitten.

6

Strooi bovenop wat hagelslag. Rol de marsepein uit tot een dunne plak en steek bloemetjes uit de marsepein. Je kunt ook twee verschillende maten in verschillende kleuren uitsteken die je daarna bovenop elkaar plakt. Maak het hart van de bloem van een bolletje gele marsepein of fondant of van een gele, zachte parel.

7

Trek, voor de 'echtheid' van de bloemetjes, met een kunststof mesje wat streepjes in de bloemblaadjes.

*KIT KAT® trademark owned by Société des Produits Nestlé S.A., Vevey, Switzerland.

Voedingswaarden Voor het recept KIT KAT® cupcaketaartjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 3696kJ
887kcal
1617kJ
388kcal
Vet 56g 25g
Koolhydraten 81g 36g
Eiwit 12g 5.2g