Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kersttaart met Wolkencake

Zet jij deze mooie taart op tafel met kerst? Met rozen van botercrème.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersttaart met Wolkencake

Bakgerei:

1 bakpapier
1 sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
1 spuitzak
1 springvorm ø 22 cm (voor een wat hogere cake, anders ø 24 cm)

Voor de Wolkencake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren (kamertemperatuur)
1 el melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

Voor decoratie:

Glitterdust (eetbaar)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver (eventueel)

preparation

Bereiding

Vlakke Wolkencake

Verwarm de oven voor. Bak de wolkencake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Tijdens het bakken is een bolling aan de bovenkant ontstaan en we willen graag een platte bovenkant. Is de bolling niet al teveel dan is omdraaien van de cake voldoende. Is de bolling juist wel flink, snijd deze er dan af met een taartzaag of met een groot en scherp mes.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: over 55 - 60 Minuten

Botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Bevestig het spuitmondje en vul de spuitzak dan met ¾ deel van de botercrème. Smeer de taart eerst helemaal af met een klein laagje van de overgebleven botercrème. Zo is de donkere kleur van de taart een beetje gemaskeerd.

Nu gaan we de 'rozen' op de taart spuiten

Begin in het midden, bovenop de taart. Zet de spuitzak rechtop en duw een klein toefje eruit, ga daarna rondom spuiten van binnenuit naar buiten. Dus in plaats van de traditionele toef van de buitenrand naar binnen doe je het nu andersom. De truc om een zo mooi mogelijke binnenkant te hebben is om na het kleine toefje meteen de hoek om te gaan om het daarna na een paar keer rond te zijn geweest heel zachtjes te laten wegglijden door minder kracht te gebruiken. De open plekken kun je met kleine boogjes of toefjes opvullen.

Glitter en parels

Laat van bovenaf eetbare glitter over de taart dwarrelen. Doe eventueel in de kernen van de rozen wat zilveren pareltjes.

Voedingswaarden Voor het recept Kersttaart met Wolkencake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1545kJ
369kcal
1419kJ
339kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g