Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kersttaart met Wolkencake

Zet jij deze mooie taart op tafel met kerst? Met rozen van botercrème.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersttaart met Wolkencake

Bakgerei:

1 bakpapier
1 sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
1 spuitzak
1 springvorm ø 22 cm (voor een wat hogere cake, anders ø 24 cm)

Voor de Wolkencake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren (kamertemperatuur)
1 el melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

Voor decoratie:

Glitterdust (eetbaar)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver (eventueel)

preparation

Bereiding

Vlakke Wolkencake

Verwarm de oven voor. Bak de wolkencake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Tijdens het bakken is een bolling aan de bovenkant ontstaan en we willen graag een platte bovenkant. Is de bolling niet al teveel dan is omdraaien van de cake voldoende. Is de bolling juist wel flink, snijd deze er dan af met een taartzaag of met een groot en scherp mes.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: ongeveer 55 - 60 minuten

Botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Bevestig het spuitmondje en vul de spuitzak dan met ¾ deel van de botercrème. Smeer de taart eerst helemaal af met een klein laagje van de overgebleven botercrème. Zo is de donkere kleur van de taart een beetje gemaskeerd.

Nu gaan we de 'rozen' op de taart spuiten

Begin in het midden, bovenop de taart. Zet de spuitzak rechtop en duw een klein toefje eruit, ga daarna rondom spuiten van binnenuit naar buiten. Dus in plaats van de traditionele toef van de buitenrand naar binnen doe je het nu andersom. De truc om een zo mooi mogelijke binnenkant te hebben is om na het kleine toefje meteen de hoek om te gaan om het daarna na een paar keer rond te zijn geweest heel zachtjes te laten wegglijden door minder kracht te gebruiken. De open plekken kun je met kleine boogjes of toefjes opvullen.

Glitter en parels

Laat van bovenaf eetbare glitter over de taart dwarrelen. Doe eventueel in de kernen van de rozen wat zilveren pareltjes.

Voedingswaarden Voor het recept Kersttaart met Wolkencake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1545 kJ
369 kcal
1419 kJ
339 kcal
Vet 17.98 g 16.49 g
Koolhydraten 47.17 g 43.28 g
Eiwit 4.12 g 3.78 g