Kersttaart met Wolkencake

Zet jij deze mooie taart op tafel met kerst? Met rozen van botercrème.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersttaart met Wolkencake

Bakgerei:

1 bakpapier
1 sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
1 spuitzak
1 springvorm ø 22 cm (voor een wat hogere cake, anders ø 24 cm)

Voor de Wolkencake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren (kamertemperatuur)
1 el melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

Voor decoratie:

Glitterdust (eetbaar)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver (eventueel)

preparation

Bereiding

Vlakke Wolkencake

Verwarm de oven voor. Bak de wolkencake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Tijdens het bakken is een bolling aan de bovenkant ontstaan en we willen graag een platte bovenkant. Is de bolling niet al teveel dan is omdraaien van de cake voldoende. Is de bolling juist wel flink, snijd deze er dan af met een taartzaag of met een groot en scherp mes.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: ongeveer 55 - 60 Minuten

Botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Bevestig het spuitmondje en vul de spuitzak dan met ¾ deel van de botercrème. Smeer de taart eerst helemaal af met een klein laagje van de overgebleven botercrème. Zo is de donkere kleur van de taart een beetje gemaskeerd.

Nu gaan we de 'rozen' op de taart spuiten

Begin in het midden, bovenop de taart. Zet de spuitzak rechtop en duw een klein toefje eruit, ga daarna rondom spuiten van binnenuit naar buiten. Dus in plaats van de traditionele toef van de buitenrand naar binnen doe je het nu andersom. De truc om een zo mooi mogelijke binnenkant te hebben is om na het kleine toefje meteen de hoek om te gaan om het daarna na een paar keer rond te zijn geweest heel zachtjes te laten wegglijden door minder kracht te gebruiken. De open plekken kun je met kleine boogjes of toefjes opvullen.

Glitter en parels

Laat van bovenaf eetbare glitter over de taart dwarrelen. Doe eventueel in de kernen van de rozen wat zilveren pareltjes.

Voedingswaarden Voor het recept Kersttaart met Wolkencake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1545 kJ
369 kcal
1419 kJ
339 kcal
Vet 17.98 g 16.49 g
Koolhydraten 47.17 g 43.28 g
Eiwit 4.12 g 3.78 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no