Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kersttaart met frosting en frambozen

Een prachtige taart en ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Snel gemaakt, dus ideaal voor de Kerstdagen!

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersttaart met frosting en frambozen

Extra nodig:

1 springvorm van 20 cm doorsnede
bakpapier

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
2 el cacao

Voor de frosting:

100 g poedersuiker
150 g roomkaas
50 g boter (zacht)

Voor decoratie:

3 bakjes frambozen
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Maak de taartbodem volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg 2 eetlepels cacaopoeder aan de biscuitmix toe.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Frosting maken

Maak de frosting door eerst de boter met de poedersuiker te mixen op een lage snelheid. Voeg de roomkaas toe en mix op gemiddelde snelheid tot de frosting mooi luchtig is en iets dikker is dan vla. Mix niet te lang, dan kan de frosting te dun worden.

4

Snijd de taart horizontaal doormidden. Leg de bodem op een bord en spatel daar de helft van de frosting op. Begin in het midden en werk voorzichtig naar buiten toe.

5

Duw af en toe wat frosting "over de rand" zodat die mooi van de taart af kan druipen. Leg een mooie laag frambozen op de frosting en bestrooi met poedersuiker.

6

Leg de tweede helft er boven op en spatel daar de rest van de frosting over op dezelfde manier als de eerste bodem. Bedek de kersttaart met frambozen, leg er nog wat extra frambozen omheen en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Kersttaart met frosting en frambozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12586 kJ
3006 kcal
729 kJ
174 kcal
Vet 130.59 g 7.56 g
Koolhydraten 321.70 g 18.63 g
Eiwit 80.60 g 4.67 g