Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kersttaart met frosting en frambozen

Een prachtige taart en ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Snel gemaakt, dus ideaal voor de Kerstdagen!

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersttaart met frosting en frambozen

Extra nodig:

1 springvorm van 20 cm doorsnede
bakpapier

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
2 el cacao

Voor de frosting:

100 g poedersuiker
150 g roomkaas
50 g boter (zacht)

Voor decoratie:

3 bakjes frambozen
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Maak de taartbodem volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg 2 eetlepels cacaopoeder aan de biscuitmix toe.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

2

Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Frosting maken

Maak de frosting door eerst de boter met de poedersuiker te mixen op een lage snelheid. Voeg de roomkaas toe en mix op gemiddelde snelheid tot de frosting mooi luchtig is en iets dikker is dan vla. Mix niet te lang, dan kan de frosting te dun worden.

4

Snijd de taart horizontaal doormidden. Leg de bodem op een bord en spatel daar de helft van de frosting op. Begin in het midden en werk voorzichtig naar buiten toe.

5

Duw af en toe wat frosting "over de rand" zodat die mooi van de taart af kan druipen. Leg een mooie laag frambozen op de frosting en bestrooi met poedersuiker.

6

Leg de tweede helft er boven op en spatel daar de rest van de frosting over op dezelfde manier als de eerste bodem. Bedek de kersttaart met frambozen, leg er nog wat extra frambozen omheen en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Kersttaart met frosting en frambozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12586kJ
3006kcal
729kJ
174kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g