Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerststerren taart

Maak het kerstfeest compleet met deze Sterrentaart. Kijk eens bij onze taartvulling recepten voor meer lekkere vullingen.

1 taart

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerststerren taart

Extra nodig:

springvorm 20 cm
deegroller
plasticfolie
uitsteekvormpje stervormig
uitsteekvormpje in kerstboomvorm (evt.)

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
125 ml melk (koude)

Voor de sterrentaart:

4 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Maak de biscuitbodem voor de kersttaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snij de taart horizontaal doormidden.Om de taart mooi recht te krijgen kun je hem aan de zijkant de taart een stukje insnijden. Snij hem pas daarna horizontaal doormidden. Zo weet je precies hoe de helften weer op elkaar horen.

5

Bestrijk de onderste taartlaag met een laag botercrèmeen leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een dunne, egale laag botercrème.

6

Kneed de witte fondant tot een soepele bol en rol die uit tot een dunne ronde lap die groot genoeg is om de hele taart te bedekken. Leg de fondant over de taart. Tip! Gebruik hiervoor je deegroller, als je de fondant daar losjes omheen rolt is de kans dat de fondant scheurt veel kleiner.

7

Strijk de fondant rondom de taart mooi glad en snij rondom de overtollige fondant weg. Maak er een bol van en bewaar in huishoudfolie.

8

Kneed de rode fondant soepel en rol uit tot een ronde dunne lap. Zoek een ronde vorm, bijvoorbeeld een schoteltje, die iets kleiner is dan de omtrek van de taart. Snij rondom deze vorm de rode fondant tot een mooie cirkel.

9

Maak de onderkant van de cirkel een beetje nat en leg hem voorzichtig, precies in het midden, op de kersttaart. Strijk eventuele bobbels glad.

10

Duw met een kerstboomkoeksteker heel zacht een afdruk in de rode fondantcirkel. Of snij met een mes heel dun de vorm van een kerstboom in de fondantcirkel.

11

Rol de witte fondant weer uit tot een dunne lap en steek daar grotere en kleinere sterren uit.

12

Vul er de kerstboomvorm mee op en maak er eventueel nog een mooie rand van. Tip: Leg de sterren eerst los op hun plaats. Als alles mooi ligt kan iedere ster definitief vastgeplakt worden door de achterkant met een kwastje een klein beetje nat te maken.

Voedingswaarden Voor het recept Kerststerren taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28864kJ
6894kcal
1851kJ
442kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g