Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerststerren taart

Maak het kerstfeest compleet met deze Sterrentaart. Kijk eens bij onze taartvulling recepten voor meer lekkere vullingen.

1 taart

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerststerren taart

Extra nodig:

springvorm 20 cm
deegroller
plasticfolie
uitsteekvormpje stervormig
uitsteekvormpje in kerstboomvorm (evt.)

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
125 ml melk (koude)

Voor de sterrentaart:

4 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Maak de biscuitbodem voor de kersttaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snij de taart horizontaal doormidden.Om de taart mooi recht te krijgen kun je hem aan de zijkant de taart een stukje insnijden. Snij hem pas daarna horizontaal doormidden. Zo weet je precies hoe de helften weer op elkaar horen.

5

Bestrijk de onderste taartlaag met een laag botercrèmeen leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een dunne, egale laag botercrème.

6

Kneed de witte fondant tot een soepele bol en rol die uit tot een dunne ronde lap die groot genoeg is om de hele taart te bedekken. Leg de fondant over de taart. Tip! Gebruik hiervoor je deegroller, als je de fondant daar losjes omheen rolt is de kans dat de fondant scheurt veel kleiner.

7

Strijk de fondant rondom de taart mooi glad en snij rondom de overtollige fondant weg. Maak er een bol van en bewaar in huishoudfolie.

8

Kneed de rode fondant soepel en rol uit tot een ronde dunne lap. Zoek een ronde vorm, bijvoorbeeld een schoteltje, die iets kleiner is dan de omtrek van de taart. Snij rondom deze vorm de rode fondant tot een mooie cirkel.

9

Maak de onderkant van de cirkel een beetje nat en leg hem voorzichtig, precies in het midden, op de kersttaart. Strijk eventuele bobbels glad.

10

Duw met een kerstboomkoeksteker heel zacht een afdruk in de rode fondantcirkel. Of snij met een mes heel dun de vorm van een kerstboom in de fondantcirkel.

11

Rol de witte fondant weer uit tot een dunne lap en steek daar grotere en kleinere sterren uit.

12

Vul er de kerstboomvorm mee op en maak er eventueel nog een mooie rand van. Tip: Leg de sterren eerst los op hun plaats. Als alles mooi ligt kan iedere ster definitief vastgeplakt worden door de achterkant met een kwastje een klein beetje nat te maken.

Voedingswaarden Voor het recept Kerststerren taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28864 kJ
6894 kcal
1851 kJ
442 kcal
Vet 148.21 g 9.50 g
Koolhydraten 773 g 49.55 g
Eiwit 57.78 g 3.70 g