Voor het recept Kerststerren taart
springvorm 20 cm | |
deegroller | |
plasticfolie | |
uitsteekvormpje stervormig | |
uitsteekvormpje in kerstboomvorm (evt.) |
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren |
50 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | boter |
125 ml | melk (koude) |
4 doosjes | Dr. Oetker CupCake Rolfondant |
1 verpakking | verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood |
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver |
Maak de biscuitbodem voor de kersttaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen.
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de taart horizontaal doormidden.Om de taart mooi recht te krijgen kun je hem aan de zijkant de taart een stukje insnijden. Snij hem pas daarna horizontaal doormidden. Zo weet je precies hoe de helften weer op elkaar horen.
Bestrijk de onderste taartlaag met een laag botercrèmeen leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een dunne, egale laag botercrème.
Kneed de witte fondant tot een soepele bol en rol die uit tot een dunne ronde lap die groot genoeg is om de hele taart te bedekken. Leg de fondant over de taart. Tip! Gebruik hiervoor je deegroller, als je de fondant daar losjes omheen rolt is de kans dat de fondant scheurt veel kleiner.
Strijk de fondant rondom de taart mooi glad en snij rondom de overtollige fondant weg. Maak er een bol van en bewaar in huishoudfolie.
Kneed de rode fondant soepel en rol uit tot een ronde dunne lap. Zoek een ronde vorm, bijvoorbeeld een schoteltje, die iets kleiner is dan de omtrek van de taart. Snij rondom deze vorm de rode fondant tot een mooie cirkel.
Maak de onderkant van de cirkel een beetje nat en leg hem voorzichtig, precies in het midden, op de kersttaart. Strijk eventuele bobbels glad.
Duw met een kerstboomkoeksteker heel zacht een afdruk in de rode fondantcirkel. Of snij met een mes heel dun de vorm van een kerstboom in de fondantcirkel.
Rol de witte fondant weer uit tot een dunne lap en steek daar grotere en kleinere sterren uit.
Vul er de kerstboomvorm mee op en maak er eventueel nog een mooie rand van. Tip: Leg de sterren eerst los op hun plaats. Als alles mooi ligt kan iedere ster definitief vastgeplakt worden door de achterkant met een kwastje een klein beetje nat te maken.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
28864
kJ
6894 kcal |
1851
kJ
442 kcal |
Vet | 148.21 g | 9.50 g |
Koolhydraten | 773 g | 49.55 g |
Eiwit | 57.78 g | 3.70 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no