Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerstflapjes met romige spijs en cranberrycompote

Een lekker kerstrecept! Van een plakje bladerdeeg maak je iets bijzonders: Kerstflapjes van bladerdeeg met romige amandelspijs en cranberrycompote. Ook lekker als toetje.

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstflapjes met romige spijs en cranberrycompote

Bakgerei:

rasp
bakpapier
uitsteekvormpje stervorm

Voor het gebak:

1 sinaasappel
200 g verse cranberry's
2 tl basterdsuiker (gele)
12 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
1 ei
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
1 pak MonChou

preparation

Bereiding

1

Boen de sinaasappelschil schoon en schil de vrucht. Schraap het wit uit de schil (smaakt bitter) en snijd de schil in reepjes.

2

Pers de vrucht uit. Doe de cranberry's met sinaasappelschil, sinaasappelsap en basterdsuiker in een pan en breng het al roerend aan de kook. Kook de cranberry's op laag vuur 10 minuten, zodat ze stuk koken. Laat de compote afkoelen.

3

Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de folie. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

4

Splits het ei. Verkruimel de amandelspijs in een kom, voeg de roomkaas en de eierdooier toe en prak het met een vork tot een egaal geheel (of gebruik de mixer met deeghaken hiervoor).

5

Leg op 10 plakjes bladerdeeg een volle eetlepel van het spijsmengsel en druk het iets aan. Schep hier een volle eetlepel cranberrycompote op.

6

Klop het eiwit los met 1 eetlepel water en bestrijk de deeglapjes rond de vulling in. Vouw de puntjes diagonaal over de vulling en druk ze vast. Bestrijk de buitenkant ook in met eiwit. Steek uit de 2 overgebleven deeglapjes 10 deegsterren en druk op elk kerstflapje een ster.

7

Bestrijk het met eiwit. Leg de kerstflapjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze onderin de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstflapjes met romige spijs en cranberrycompote

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1553 kJ
371 kcal
1151 kJ
275 kcal
Vet 14.27 g 10.57 g
Koolhydraten 38.71 g 28.68 g
Eiwit 6.80 g 5.04 g