Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstflapjes met romige spijs en cranberrycompote

Een lekker kerstrecept! Van een plakje bladerdeeg maak je iets bijzonders: Kerstflapjes van bladerdeeg met romige amandelspijs en cranberrycompote. Ook lekker als toetje.

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstflapjes met romige spijs en cranberrycompote

Bakgerei:

rasp
bakpapier
uitsteekvormpje stervorm

Voor het gebak:

1 sinaasappel
200 g verse cranberry's
2 tl basterdsuiker (gele)
12 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
1 ei
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
1 pak MonChou

preparation

Bereiding

1

Boen de sinaasappelschil schoon en schil de vrucht. Schraap het wit uit de schil (smaakt bitter) en snijd de schil in reepjes.

2

Pers de vrucht uit. Doe de cranberry's met sinaasappelschil, sinaasappelsap en basterdsuiker in een pan en breng het al roerend aan de kook. Kook de cranberry's op laag vuur 10 minuten, zodat ze stuk koken. Laat de compote afkoelen.

3

Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de folie. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

4

Splits het ei. Verkruimel de amandelspijs in een kom, voeg de roomkaas en de eierdooier toe en prak het met een vork tot een egaal geheel (of gebruik de mixer met deeghaken hiervoor).

5

Leg op 10 plakjes bladerdeeg een volle eetlepel van het spijsmengsel en druk het iets aan. Schep hier een volle eetlepel cranberrycompote op.

6

Klop het eiwit los met 1 eetlepel water en bestrijk de deeglapjes rond de vulling in. Vouw de puntjes diagonaal over de vulling en druk ze vast. Bestrijk de buitenkant ook in met eiwit. Steek uit de 2 overgebleven deeglapjes 10 deegsterren en druk op elk kerstflapje een ster.

7

Bestrijk het met eiwit. Leg de kerstflapjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze onderin de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstflapjes met romige spijs en cranberrycompote

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1553kJ
371kcal
1151kJ
275kcal
Vet 14.27g 10.57g
Koolhydraten 38.71g 28.68g
Eiwit 6.80g 5.04g