Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstboombroodjes

Leuk voor bij het kerst ontbijt. Laat de kinderen zelf de kerst boom broodjes versieren.

5 stuks

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstboombroodjes

Bakgerei:

papier voor kerstboomsjabloon van 12 cm
pizzasnijder of schaar
bakpapier
bloem

Voor de kerstboombroodjes:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
1 el kaneel
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
15 g boter (gesmolten)
175 ml melk (lauw)
100 g rozijnen
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur of Glitter Schrijfstiften
Strooidecoratie naar keuze

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Kerstboombroodjes

Meng het kaneelpoeder en de vanillesuiker door de mix voor witbrood, voeg boter en lauwe melk toe en maak hiervan brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het deeg rijzen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 35 minuten

2

Kneed het deeg goed door en kneed de rozijnen en het amandelschaafsel erdoor. Vorm het deeg tot een rol en rol deze op een met bloem bestoven stuk bakpapier uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Knip of snijd hieruit, met behulp van het sjabloon, kerstbomen.

3

Leg ze op met voldoende tussenruimte op de bakplaat en laat ze, onder een schone theedoek, 20 minuten rijzen. Klop het ei los met 1 eetlepel water en kwast de kerstboompjes hiermee in.

4

Bak de broodjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster uitdampen en helemaal afkoelen.

5

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen, maar schenk een van de twee in een kommetje. Spuit in een kommetje ca. de helft van een groene schrijfstift leeg en roer het glazuur tot het egaal groen van kleur is. Versier de broodjes met het glazuur, rode en groene lijntjes schrijfstift en strooidecor naar keuze.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstboombroodjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2445kJ
584kcal
1197kJ
286kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g