Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerstboom cupcakes

Superschattig: kerstboom cupcakes!

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstboom cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes goud-/zilverkleurig
diep schaaltje
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
uitsteekvormpje kleine ster

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine op kamertemperatuur
100 ml melk
2 eieren op kamertemperatuur

Voor de kerstboom:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver en gekleurd
Dr. Oetker Kleurstoffen (groen)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit (of kant-en-klare fondantsterretjes uit een speciaalzaak)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Knip de verpakking van de vanilletopping open en knijp de topping in een diep schaaltje. Meng enkele druppels groene kleurstof door de topping en roer het goed door totdat de topping egaal groen is. Dek het schaaltje daarna goed af!

3

Maak de spuitzak gereed en schep de groene topping erin. Oefen eerst de toef op een plastic snijplank of op een vastgezet stuk bakpapier. Daar kun je de toef weer vanaf scheppen en terug in de spuitzak doen zonder dat je kruimels meeneemt. Begin dan langs de buitenste rand van de cupcake met spuiten, maar wel zo dat de topping ongeveer 4 mm uit de rand blijft. Spuit het rond totdat je weer bij het begin komt en spuit dan door naar de volgende ring die je er bovenop maakt. Ga zo door totdat je bovenin komt en laat de kracht dan los, dan ontstaat er een puntje aan het eind. Dit is de top van de kerstboom.

4

De topping droogt snel en je kunt direct beginnen met de zilveren en/of gekleurde parels in de kerstboom te plakken. Wil je de parels er laten op plakken, dan kan dit met behulp van een witte chocoladestift.

5

Voor de ster bovenin de boom gebruik je fondant en een stervormige uitsteker of kant-en-klare fondant sterretjes uit een speciaalzaak.

6

Maak je eigen sterretjes uit fondant, rol dan het fondant niet te dun uit. Laat de sterretjes eerst drogen totdat de hard zijn. En plak ze daarna vast op de kerstboom met een witte chocolade stift.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstboom cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1800 kJ
430 kcal
2311 kJ
552 kcal
Vet 13.19 g 16.91 g
Koolhydraten 34.93 g 44.78 g
Eiwit 2.95 g 3.79 g