Voor het recept Kerstboom cupcakes
10 - 12 | Cupcake vormpjes goud-/zilverkleurig |
diep schaaltje | |
cupcake-/muffin bakvorm | |
spuitzak | |
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton | |
uitsteekvormpje kleine ster |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | margarine op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
2 | eieren op kamertemperatuur |
1 zakje | Dr. Oetker Topping Wit |
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver en gekleurd | |
Dr. Oetker Kleurstoffen (groen) | |
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel | |
1 verpakking | Dr. Oetker Rolfondant wit (of kant-en-klare fondantsterretjes uit een speciaalzaak) |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 22 minuten
Knip de verpakking van de vanilletopping open en knijp de topping in een diep schaaltje. Meng enkele druppels groene kleurstof door de topping en roer het goed door totdat de topping egaal groen is. Dek het schaaltje daarna goed af!
Maak de spuitzak gereed en schep de groene topping erin. Oefen eerst de toef op een plastic snijplank of op een vastgezet stuk bakpapier. Daar kun je de toef weer vanaf scheppen en terug in de spuitzak doen zonder dat je kruimels meeneemt. Begin dan langs de buitenste rand van de cupcake met spuiten, maar wel zo dat de topping ongeveer 4 mm uit de rand blijft. Spuit het rond totdat je weer bij het begin komt en spuit dan door naar de volgende ring die je er bovenop maakt. Ga zo door totdat je bovenin komt en laat de kracht dan los, dan ontstaat er een puntje aan het eind. Dit is de top van de kerstboom.
De topping droogt snel en je kunt direct beginnen met de zilveren en/of gekleurde parels in de kerstboom te plakken. Wil je de parels er laten op plakken, dan kan dit met behulp van een witte chocoladestift.
Voor de ster bovenin de boom gebruik je fondant en een stervormige uitsteker of kant-en-klare fondant sterretjes uit een speciaalzaak.
Maak je eigen sterretjes uit fondant, rol dan het fondant niet te dun uit. Laat de sterretjes eerst drogen totdat de hard zijn. En plak ze daarna vast op de kerstboom met een witte chocolade stift.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1800
kJ
430 kcal |
2311
kJ
552 kcal |
Vet | 13.19 g | 16.91 g |
Koolhydraten | 34.93 g | 44.78 g |
Eiwit | 2.95 g | 3.79 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no