Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Karameltaart met hazelnoten

Een heerlijke zoete taart met hazelnoten en karamel. Een heerlijk recept gemaakt met basis ingredienten.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Karameltaart met hazelnoten

Voor het taartbeslag:

125 g margarine
6 eieren (maat m)
200 g bruine suiker
50 g amandelmeel
275 g bloem
snufje zout
0,5 tl Dr. Oetker Backin
0,5 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
360 ml karnemelk

Voor de karamelbotercrème :

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (2x)
75 ml melk (2x)
50 ml karamelsaus (2x)

Extra nodig:

zeef
springvorm (24 cm)

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten (gehakt)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 12 - 15 Minuten

2

Smelt de boter op laag vuur.

3

Klop de eieren en suiker luchtig in een kom.

4

Zeef het amandelmeel, bloem, zout, Backin en Baksoda boven een kom, je krijgt dan een extra luchtig beslag.

5

Voeg de karnemelk, gesmolten boter toe en klop het tot een glad beslag.

6

Het beslag bak je in drie keer, zodat je drie mooie laagjes krijgt. Schenk eenderde van het beslag in de ingevette springvorm. Bak het in ongeveer 12-15 minuten gaar. Herhaal dit tot je drie taartbodems hebt. Laat ze goed afkoelen.

Baktijd: 12 - 15 Minuten

7

Rooster het amandelschaafsel in de koekenpan, zodat het een mooi bruin randje krijgt.

8

Karamel botercrème maken

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk, karamelsaus en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de botercrème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt. Mix daarna de botercrème goed door.

9

Leg de eerste taartbodem op een mooie schaal. Schenk een beetje karamelsaus over bodem. Bestrijk de bodem daarna met een laagje botercrème.

10

Leg de volgende taartlaag er boven op en bestrijk deze ook met karamelsaus en botercreme.

11

Tot slot leg je de derde taart laag er op. Deze besprenkel je ook met karamelsaus. Daarna bestrijk de hele karameltaart met een laagje botercrème. Zet de taart tot het serveren in de koelkast.

12

Haal de karameltaart een half uur voor het serveren uit de koelkast, zodat de botercrème weer lekker smeuig wordt. Rooster de amandelen in een pan. Schenk voor het serveren karamelsaus over de taart en laat het mooi afdruipen. Tot slot strooi je het geroosterde amandelschaafsel er over.