Voor het recept Karameltaart met hazelnoten
125 g | margarine |
6 | eieren (maat m) |
200 g | bruine suiker |
50 g | amandelmeel |
275 g | bloem |
snufje | zout |
0,5 tl | Dr. Oetker Backin |
0,5 tl | Dr. Oetker Baksoda (Backing soda) |
360 ml | karnemelk |
2 zakjes | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (2x) |
75 ml | melk (2x) |
50 ml | karamelsaus (2x) |
zeef | |
springvorm (24 cm) |
1 zakje | Dr. Oetker Amandelschaafsel |
1 zakje | Dr. Oetker Hazelnoten (gehakt) |
Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 12 - 15 minuten
Smelt de boter op laag vuur.
Klop de eieren en suiker luchtig in een kom.
Zeef het amandelmeel, bloem, zout, Backin en Baksoda boven een kom, je krijgt dan een extra luchtig beslag.
Voeg de karnemelk, gesmolten boter toe en klop het tot een glad beslag.
Het beslag bak je in drie keer, zodat je drie mooie laagjes krijgt. Schenk eenderde van het beslag in de ingevette springvorm. Bak het in ongeveer 12-15 minuten gaar. Herhaal dit tot je drie taartbodems hebt. Laat ze goed afkoelen.
Baktijd: 12 - 15 minuten
Rooster het amandelschaafsel in de koekenpan, zodat het een mooi bruin randje krijgt.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk, karamelsaus en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de botercrème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt. Mix daarna de botercrème goed door.
Leg de eerste taartbodem op een mooie schaal. Schenk een beetje karamelsaus over bodem. Bestrijk de bodem daarna met een laagje botercrème.
Leg de volgende taartlaag er boven op en bestrijk deze ook met karamelsaus en botercreme.
Tot slot leg je de derde taart laag er op. Deze besprenkel je ook met karamelsaus. Daarna bestrijk de hele karameltaart met een laagje botercrème. Zet de taart tot het serveren in de koelkast.
Haal de karameltaart een half uur voor het serveren uit de koelkast, zodat de botercrème weer lekker smeuig wordt. Rooster de amandelen in een pan. Schenk voor het serveren karamelsaus over de taart en laat het mooi afdruipen. Tot slot strooi je het geroosterde amandelschaafsel er over.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
25200
kJ
6019 kcal |
1365
kJ
326 kcal |
Vet | 336.14 g | 18.18 g |
Koolhydraten | 624.90 g | 33.80 g |
Eiwit | 118.26 g | 6.40 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no