Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Jurkjes koekjes

Bijna te leuk om op te eten ;-)

10 - 15 koekjes

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Jurkjes koekjes

Voor de koekjes:

35 g margarine
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei op kamertemperatuur
200 g bloem

Voor het glazuur:

400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
Dr. Oetker Kleurstoffen naar keuze

Voor decoratie:

Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Extra nodig:

plasticfolie
deegroller
uitsteekvormpje in de vorm van een jurkje
bakpapier
spuitzak met klein glad spuitmondje

preparation

Bereiding

1

Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

2

Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

4

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.

5

Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje) en keer halverwege de baktijd de bakplaat om ze gelijkmatig bruin te bakken. De koekjes zijn gaar als ze met een vinger over de bakplaat te schuiven zijn (niet meer plakken).

Baktijd: 20 - 30 Minuten

6

Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen en verpak ze in een luchtdichte koektrommel.

7

Maak het glazuur

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

8

Maak de glazuur eventueel wat dunner met een paar druppeltjes water of wat dikker met wat extra poedersuiker. Verdeel het glazuur over enkele schaaltjes en gebruik meng met de Dr Oetker kleurstoffen verschillende kleuren waarmee je de jurkjes gaat decoreren.

9

Doe het glazuur in een spuitzak met een dun glad spuitmondje.

10

Pak een koekje en spuit eerst langs de randen van het koekje, houd een paar mm aan de buitenkant vrij want de glazuur loopt nog heel iets uit.

11

Vul dan het binnenste deel van het koekje op. Belletjes of kleine gaatjes kunnen heel makkelijk met een houten cocktailprikkertje bijgewerkt worden.

12

De jurkkoekjes kunnen direct, als de glazuur nog nat is, gedecoreerd worden met parels, glitters of andere decoratie die je mooi vindt.

Voedingswaarden Voor het recept Jurkjes koekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1135kJ
271kcal
1491kJ
356kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g