Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

High Tea cupcakes

Kopje thee erbij? Deze high tea cupcakes mogen natuurlijk niet ontbreken.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept High Tea cupcakes

:

Kleine ronde uitsteker of rietje
Kunststof mesje
Bol gereedschapje
Cupcake bakvorm
Kunststof roller

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor decoratie:

1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze High Tea cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Voor het tafelkleed rol je van een bolletje wit marsepein een plakje met een kunststof roller tot ongeveer 2 a 3 mm dik. Snijd uit dit plakje een vierkant dat net wat groter is dan de doorsnede van de cupcake.

3

Plak dit vierkant, met behulp van wat topping, vast op de bovenkant van het cakeje en vouw de hoeken van het 'kleedje' een beetje om naar beneden. Neem de lichtbruine en de donkerbruine chocostift en trek streepjes in een zelfbedacht patroon op het kleedje of zoals op de foto.

4

Neem voor het gebaksbordje met taartje wat roze marsepein met witte marsepein om lichtroze te maken.

5

Haal uit een dik plakje donkerroze marsepein en een dik plakje lichtroze marsepein wat rondjes en legt deze, om en om, op elkaar. Bedek met een dun, wit plakje marsepein de bovenkant en één zijkant. Snijd uit de plak een driehoek (taartpunt). Je hebt nu een driehoek met een binnenkant met om en om streepjes en een achterkant en bovenkant bedekt met wit marsepein. Rol van groen marsepein een klein bolletje en plaats dit bovenop het taartpuntje.

6

Maak van groen marsepein een schoteltje door een rondje uit te snijden net iets groter dan het taartje. Voor het schoteltje bij het theekopje snijd je uit roze marsepein een kleiner rondje dan het taartschoteltje.

7

Rol voor het kopje een stukje roze marsepein tot een bolletje. Rol deze tussen je handen onderin wat naar elkaar toe. Boetseer dit verder tot een kopje. De holling voor de binnenkant kun je maken door een bol gereedschapje erin te duwen. Vul het kopje dan een beetje op met bruine chocostift zodat het lijkt alsof er koffie in zit.

8

Voor de theepot rol je een groter bolletje roze marsepein dan je net voor het kopje hebt gedaan. Maak hiervan ook een kegelvorm. Druk voor de deksel een bolletje roze marsepein een klein beetje plat en duw met een bol gereedschapje een deuk aan de onderkant. Zet de deksel bovenop de theepot en werk het af met een zachte, zilveren parel als 'dop' op de deksel.

9

Plaats aan het eind alle elementen bovenop het 'kleedje' en jouw theemoment is klaar!

Voedingswaarden Voor het recept High Tea cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1348kJ
322kcal
1528kJ
365kcal
Vet 15.82g 17.98g
Koolhydraten 40.08g 45.54g
Eiwit 4.06g 4.62g