Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Hartige Caprese cupcakes met een pesto-roomkaascrème

Weer eens iets anders dan een zoete cupcake, een hartige cupcakes met een kruidige topping.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hartige Caprese cupcakes met een pesto-roomkaascrème

:

Zeef
Mixer met garden
2 Beslagkommen
Spuitzak

Voor de hartige cupcakes:

200 g bloem
1 el Dr. Oetker Backin
50 g suiker
mespuntje zout
2 eieren
225 ml melk
80 ml olijfolie
100 g mozzarella in stukjes
50 g pijnboompitten

Voor de creme:

200 g margarine (op kamertemperatuur)
200 g MonChou (of andere roomkaas) op kamertemperatuur
3 el pesto (uit potje)
12 blaadjes basilicum (verse)
12 kerstomaatjes of gedroogde tomaatjes
zout en peper

preparation

Bereiding

1

Voor het cupcakebeslag

Verwarm de oven voor. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Meng de suiker en het zout erdoor met een garde.

2

Mix in een andere kom de eieren, melk en olijfolie. Voeg beide mengsels samen en mix het tot een glad beslag op een lage stand. Mix daarna nog 10 seconden op de hoogste stand. Spatel als laatste de pijnboompitten en stukjes mozzarella erdoor, voorzichtig, niet met de mixer! Bak de hartige cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 - 25 minuten

3

Voor de crème

Klop de boter op een lage stand zacht op, dit duurt minstens 10 minuten. Roer of mix de roomkaas glad en voeg deze geleidelijk toe aan de luchtige boter, met de pesto. Voeg zout en peper toe naar smaak. Blijf kloppen totdat alles goed gemengd is.

4

Spuit met de roomkaascrème een mooie toef op je cupcakes. Om het af te maken, doe je een kerstomaatje of gedroogd tomaatje op je hartige cupcakes, met een basilicumblaadje.

Voedingswaarden Voor het recept Hartige Caprese cupcakes met een pesto-roomkaascrème

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1629kJ
389kcal
1390kJ
332kcal
Vet 30.94g 26.45g
Koolhydraten 19.01g 16.25g
Eiwit 8.24g 7.04g