Halloween spooky shortbread

Shortbread versieren met Halloween! Met een beetje oefening druppel je levensechte witte chocoladespookjes all over. Spooky! !!

8 - 10 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

BOO! Met deze spooky shortbread zijn niet alleen spookachtig, maar ook onwijs lekker! De brosse koekjesbodem, een stevige laag karamel en bovenop een laag choco, zorgt voor de perfecte smaaksensatie.

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween spooky shortbread

Voor de shortbread:

1 pak Dr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
100 g boter
6 el schenkstroop

Voor de spookjes:

75 g witte chocolade

Extra nodig:

steelpan
1 kom (passend voor au bain-marie)
lepel
1 satéprikker

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het bijgeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onderwater blijft.

2

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

3

Bodem bereiden

Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter gesmolten is laat dan nog 1 minuut doorpruttelen terwijl je erbij blijft.

4

Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

5

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.

6

Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.

7

Karamel- en chocosaus bereiden

Smelt in een steelpannetje 5 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. AIs de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf hierbij in de buurt.

8

Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

9

Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.

10

Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed het goed door.

11

Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Houd een eetlepel chocoglazuur achter om straks de oogjes voor de spookjes te kunnen maken. Kantel voor een egale verdeling voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met chocoglazuur.

12

Wacht 10 minuten totdat de chocoladelaag wat is afgekoeld. Smelt ondertussen - au bain-marie - de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water.

13

Spookjes versieren

Verdeel met behulp van een theelepel de witte chocolade in druppels over de shortbread. Met een bijv. een sateprikker trek je een mooie punt aan iedere druppel; zo krijg je je spookjes. Verdeel de rest van de witte chocolade tussen de spookjes.

14

Doop de andere kant van de satéprikker in de achtergehouden choco en maak hiervan oogjes en spooky mondjes in de witte chocoladespookjes.

15

Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 60 Minuten

16

Verdeel voor het serveren de spooky shortbread in 8-10 stukken.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween spooky shortbread

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1436 kJ
343 kcal
2211 kJ
528 kcal
Vet 23.40 g 36.00 g
Koolhydraten 30.05 g 46.23 g
Eiwit 2.04 g 3.14 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Je toestemming omvat ook uitdrukkelijk een eventuele gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten in de zin van artikel 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Hier vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht naar technology providers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren. We maken ook gebruik van technology providers die je gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dit geval is er een potentieel risico dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot je gegevens, en dat je in de Verenigde Staten hier geen effectieve juridische stappen tegen kunt ondernemen.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren. We werken ook samen met partners die je gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dit geval is er een potentieel risico dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot je gegevens, en dat je in de Verenigde Staten hiertegen geen effectieve juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

no