Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Een heerlijke romige slagroomsoes helemaal zelfgemaakt!

12 stuks

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Voor de slagroomsoes:

1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
3 eieren
75 ml zonnebloemolie
120 ml water
500 ml slagroom
6 aardbeien

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
mixer met garden
beslagkom

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 190 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Doe de soezenmix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

3

Klop het mengsel daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

4

Scheur de spuitzakken van elkaar af en knip een punt van de spuitzak (ongeveer 5 cm van de punt). Vouw de rand van de spuitzak in en zet eventueel in een hoog glas. Vul de spuitzak met de helft van het soezenbeslag.

5

Houd de spuitzak circa 1 cm boven de bakplaat en spuit 6 hoopjes met een doorsnede van 5 cm op de bakplaat. Houd de spuitzak tijdens het spuiten op dezelfde plek.

6

Vul de spuitzak met het resterende beslag en herhaal de vorige stap.

7

Bak de soezen vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen op een rooster.

8

Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.

Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 4 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.

9

Prik met een schaar een gaatje onderin de soezen en spuit de vulling erin.

10

Verwarm de zakjes choco glazuur volgens de aanwijzing op de verpakking in heet water.

11

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.

12

Dip de slagroomsoezen in de choco glazuur en garneer ze met een toefje slagroom en een halve aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1352kJ
323kcal
1327kJ
317kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g