Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Een heerlijke romige slagroomsoes helemaal zelfgemaakt!

12 stuks

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Voor de slagroomsoes:

1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
3 eieren
75 ml zonnebloemolie
120 ml water
500 ml slagroom
6 aardbeien

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
mixer met garden
beslagkom

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 190 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Doe de soezenmix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

3

Klop het mengsel daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

4

Scheur de spuitzakken van elkaar af en knip een punt van de spuitzak (ongeveer 5 cm van de punt). Vouw de rand van de spuitzak in en zet eventueel in een hoog glas. Vul de spuitzak met de helft van het soezenbeslag.

5

Houd de spuitzak circa 1 cm boven de bakplaat en spuit 6 hoopjes met een doorsnede van 5 cm op de bakplaat. Houd de spuitzak tijdens het spuiten op dezelfde plek.

6

Vul de spuitzak met het resterende beslag en herhaal de vorige stap.

7

Bak de soezen vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen op een rooster.

8

Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.

Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 4 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.

9

Prik met een schaar een gaatje onderin de soezen en spuit de vulling erin.

10

Verwarm de zakjes choco glazuur volgens de aanwijzing op de verpakking in heet water.

11

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.

12

Dip de slagroomsoezen in de choco glazuur en garneer ze met een toefje slagroom en een halve aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1352 kJ
323 kcal
1327 kJ
317 kcal
Vet 29.90 g 29.31 g
Koolhydraten 10.21 g 10.01 g
Eiwit 3.45 g 3.39 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no