Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Groene Cookie Icing met golfjes patroon

Maak je eigen royal cookie icing en gebruik voedingskleurstoffen voor vrolijk ingekleurde koekjes.

10 - 12 koekjes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Groene Cookie Icing met golfjes patroon

Extra nodig:

cocktailprikker
kommetje/bakje
uitsteekvormpje (of broodmes)
plasticfolie
deegroller
bakpapier
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor de icing:

400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw en geel)

preparation

Bereiding

Maak een royal cookie icing

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft. Doe de icing in een spuitzak met klein rond spuitmondje.

Lijn trekken

Spuit nu eerst een lijn van witte cookie icing langs de rand van het koekje. Houd daarbij een paar millimeter van de rand vrij. Laat het koekje 15 minuten drogen voordat je verder gaat.

Cookie icing kleuren

Maak groene kleurstof door, in een bakje, blauwe en gele kleurstof te mengen (1 druppels blauw-5 druppels geel). Meng, in een bakje, een beetje van de witte icing met een paar druppels groene kleurstof. Roer dit goed door. Herhaal dit totdat de royal cookie icing de kleur van een groen blaadje heeft.

Figuur inkleuren met royal (cookie) icing

Vul dan het koekje binnen de lijn met de groene icing. Gebruik hiervoor de bolle kant van een theelepeltje. Gebruik eventueel een cocktailprikker om de icing goed te verdelen.

Witte strepen trekken

Teken vervolgens, met de witte royal icing, horizontale strepen op het ingekleurde koekje.

Golfjespatroon

Trek met een cocktailprikker lijnen van boven naar beneden en vervolgens van beneden naar boven. Herhaal dit een paar keer tot er een golfjespatroon ontstaat.

Laat de koekjes drogen

Laat de koekjes gedecoreerd met cookie icing minstens 40 minuten drogen voor je ze gaat serveren om te eten.

Recept koekjes

Het is natuurlijk het leukst en lekkers om de koekjes zelf te bakken. Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren met een royal icing. Wil je de koekjes stapelen, laat deze met icing gedecoreerde koekjes dan 4 uur naast elkaar drogen. Na het drogen kun je de koekjes bewaren in een koektrommel.

1

Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

2

Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

4

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. (of snijd vierkantjes met een broodmes) Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.

5

Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje) en keer halverwege de baktijd de bakplaat om ze gelijkmatig bruin te bakken. De koekjes zijn gaar als ze met een vinger over de bakplaat te schuiven zijn (niet meer plakken).

Baktijd: 20 - 30 minuten

6

Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen en verpak ze, totdat je ze gaat decoreren met royal cookie icing, in een luchtdichte koektrommel.

Voedingswaarden Voor het recept Groene Cookie Icing met golfjes patroon

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
1449 kJ
346 kcal
Vet 0.01 g 0.03 g
Koolhydraten 36.68 g 83.36 g
Eiwit 0.79 g 1.79 g