Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Gevulde speculaas

Plaatkoek van gevulde speculaas met amandelspijs en amandelen. Heerlijk voor een herfst of winter dag.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gevulde speculaas

:

Bakplaat

Voor de speculaas:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
2 el speculaaskruiden
150 g basterdsuiker
150 g boter
3 ml melk
250 g Dr. Oetker Amandelspijs
45 g Dr. Oetker Garneeramandelen
1 eiwit
1 eidooier

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze gevulde speculaas

Meng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaas kruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaas deeg.

2

Verwarm de oven voor. Vermeng de amandelspijs met het eiwit. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 30 - 45 minuten

3

Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.

4

Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaas koek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Gevulde speculaas

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17652kJ
4216kcal
1871kJ
447kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g