Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Gevulde speculaas

Plaatkoek van gevulde speculaas met amandelspijs en amandelen. Heerlijk voor een herfst of winter dag.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gevulde speculaas

:

Bakplaat

Voor de speculaas:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
2 el speculaaskruiden
150 g basterdsuiker
150 g boter
3 ml melk
250 g Dr. Oetker Amandelspijs
45 g Dr. Oetker Garneeramandelen
1 eiwit
1 eidooier

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze gevulde speculaas

Meng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaas kruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaas deeg.

2

Verwarm de oven voor. Vermeng de amandelspijs met het eiwit. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 30 - 45 minuten

3

Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.

4

Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaas koek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Gevulde speculaas

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17652 kJ
4216 kcal
1871 kJ
447 kcal
Vet 159.86 g 16.93 g
Koolhydraten 494.90 g 52.43 g
Eiwit 70.62 g 7.48 g