Flag

Gevulde speculaas

1 stuk
Gemiddeld
40
Plaatkoek van gevulde speculaas met amandelspijs en amandelen. Heerlijk voor een herfst- of winterdag.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor speculaasdeeg
250 gbloem
0,5 zakjesDr. Oetker Backin
150 gboter
150 gbasterdsuiker
2 elspeculaaskruiden
snufjezout
3 elmelk
Voor de vulling en garnering
Dr. Oetker Amandelspijs
0.5eieren (losgeklopt)
1 zakjeDr. Oetker Amandelschaafsel
Extra nodig
bakplaat
bakpapier
beslagkom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
1

Maak een speculaasdeeg

Meng een half zakje Backin met 250 g bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, speculaas kruiden, snufje zout en 3 eetlepels melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.

2

Verwarm in de tussentijd de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

3

Amandelspijs bereiden

Verkruimel de amandelspijs en meng vervolgens met de helft van een losgeklopt ei zodat er een soepele spijsbal ontstaan.

4

Druk de helft van het speculaasdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.

5

Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de rest van het speculaasdeeg erop en druk deze aan de rand goed aan.

6

Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.

7

Bakken

Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaas koek in een 30 tot 45 minuten gaar.

Baktijd: 30 - 45 Minuten

8

Laat de gevulde speculaas afkoelen.