Flag

Chebakia

50 - 60 stuks
Gemiddeld
90
Honingkoekjes naar Marokkaans recept, heerlijk zoet koekjes met anijs, sesam en oranjebloesemwater. Traditioneel in olie gebakken
Chebakia, het Marokkaanse gebak dat al eeuwenlang wordt genoten. Chebakia is een zoete lekkernij die onmisbaar is tijdens het verbreken van het vasten tijdens de Ramadan. Je maakt de Chebakia door het deeg in prachtige bloemvormen te vlechten en daarna in olie te frituren. Eenmaal gebakken doop j...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het chebakia deeg
500 gKristalbloem (Koopmans)
100 gamandelmeel
100 gsesamzaad - gemalen
1,5 tlDr. Oetker Backin
1,5 tlDr. Oetker Gist
3 tlanijszaad - gemalen
2 tlkaneelpoeder
1,5 tlzout
150 mloranjebloesemwater
100 gboter (gesmolten)
5 elolijfolie
1 elazijn
1ei dooier
Voor na het bakken
800 ghoning (vloeibaar, verwarmd maar niet heet)
sesamzaad (geroosterd)
Extra nodig
plasticfolie
plantaardige olie om in te bakken
frituurpan
schuimspaan
deegroller of snijder, gekarteld

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Gist
1

Chebakia maken

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de natte ingrediënten (oranjebloesemwater, gesmolten boter, olijfolie, ei, azijn) toe en maak er een samenhangend deeg van. Kneed het deeg minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.

2

Verdeel het chebakiadeeg in 4 gelijke stukken, rol het deeg in folie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

3

Chebakia bereiden

Bestuif de werkbank met bloem en rol het chebakia deeg uit tot een dikte van 1 a 2 millimeter.

4

Snijd met een gekartelde deegsnijder vierkantjes van 8 bij 8 centimeter en snijd er 4 snede in.

5
Picture - ChebakiaStap1
Picture - ChebakiaStap2
Picture - ChebakiaStap3
Picture - ChebakiaStap4

Weef tussen de strookjes deeg door. Vouw het bovenste reepje deeg om. Haal het achterste reepje deeg over de andere repen en knijp je zijkanten samen. (dit vraagt wat oefening!)

6

Chebakia frituren

Verwarm de olie tot 160°C. Bak de chebakia’s in ongeveer 4-5 minuten goudbruin.

7

Haal de chebakia’s uit het vet, tik het vet er af en dompel ze onder in de honing. Leg de honingkoekjes op een rooster om uit te lekken en bestrooi ze met wat sesamzaad.