Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs

Kruidkoeken gevuld met abrikozen en amandelspijs

18 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs

Bakgerei:

bloem om te bestuiven
1 bakplaat
1 bakpapier

Voor de kruidkoeken:

35 g Dr. Oetker Garneeramandelen
100 g gedroogde abrikozen zonder pit
100 ml water
1 pak Mix voor Speculaas (Koopmans)
150 g margarine
2 el water
1 ei losgeklopt

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kruidkoeken

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de abrikozen in stukjes en kook ze 5 minuten in het water. Pureer de abrikozen met een staafmixer en roer de amandelen er door.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bereid het speculaasdeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rol van ongeveer 36 cm lang. Snijd de rol in 36 plakjes.

3

Rol de helft van de plakjes tot cirkeltjes met een doorsnede van ongeveer 7 cm, de andere helft tot cirkeltjes met een doorsnede van ca. 8 cm. Leg de kleinste cirkels op de bakplaat.

4

Schep met een theelepel het abrikozenmengsel in het midden van de kleinste cirkels. Bestrijk de randen met water en leg de andere cirkels erop. Druk de randen goed aan, gebruik de vork voor een mooi randje.

5

Verwarm de oven voor. Leg een amandel op het midden van de koek en druk deze zachtjes aan. Bestrijk de koeken met het ei. Bak ze mooi bruin en gaar in het midden van de oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 812 kJ
194 kcal
1658 kJ
396 kcal
Vet 13.39 g 27.34 g
Koolhydraten 15.17 g 30.96 g
Eiwit 2.63 g 5.37 g