Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Gember-Limoen muffins

Wat een verrassende combinatie: Frisse limoen muffins met een vleugje gember.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gember-Limoen muffins

Bakgerei:

rasp
mixer met garden
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de muffins:

1 pak Dr. Oetker Muffins
125 ml plantaardige olie
75 ml water
2 eieren
100 g gember (gehakt)
1 el limoenrasp
0,5 el gemberpoeder

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
50 g suiker
50 g gember (gehakt)
1 el gembersiroop
1 el limoensap

preparation

Bereiding

1

Muffins maken

Doe de mix in een beslagkom en voeg olie, water, eieren, gemberpoeder en limoenrasp toe. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verwarm de oven voor. Meng de gehakte gember door het beslag. Verdeel het beslag met 2 lepels over de vormpjes. Bak de muffins in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 17 minuten

2

Gebaksglazuur maken

Bereid het Gebaksglazuur volgens de aanwijzing op het zakje. Giet het glazuur in een schaaltje en voeg gembersiroop en limoensap toe. Bestrijk de muffins met het glazuur (gebruik eventueel een lepel). Meng de gehakte gember met de suiker en decoreer de muffins hiermee.

Voedingswaarden Voor het recept Gember-Limoen muffins

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 871kJ
208kcal
1026kJ
245kcal
Vet 8.14g 9.57g
Koolhydraten 30.80g 36.23g
Eiwit 3.26g 3.84g