Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Gember-Limoen muffins

Wat een verrassende combinatie: Frisse limoen muffins met een vleugje gember.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gember-Limoen muffins

Bakgerei:

rasp
mixer met garden
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de muffins:

1 pak Dr. Oetker Muffins
125 ml plantaardige olie
75 ml water
2 eieren
100 g gember (gehakt)
1 el limoenrasp
0,5 el gemberpoeder

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
50 g suiker
50 g gember (gehakt)
1 el gembersiroop
1 el limoensap

preparation

Bereiding

1

Muffins maken

Doe de mix in een beslagkom en voeg olie, water, eieren, gemberpoeder en limoenrasp toe. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verwarm de oven voor. Meng de gehakte gember door het beslag. Verdeel het beslag met 2 lepels over de vormpjes. Bak de muffins in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 17 minuten

2

Gebaksglazuur maken

Bereid het Gebaksglazuur volgens de aanwijzing op het zakje. Giet het glazuur in een schaaltje en voeg gembersiroop en limoensap toe. Bestrijk de muffins met het glazuur (gebruik eventueel een lepel). Meng de gehakte gember met de suiker en decoreer de muffins hiermee.

Voedingswaarden Voor het recept Gember-Limoen muffins

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 871 kJ
208 kcal
1026 kJ
245 kcal
Vet 8.14 g 9.57 g
Koolhydraten 30.80 g 36.23 g
Eiwit 3.26 g 3.84 g