Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Geboortekoekjes met naam

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboortekoekjes met naam

:

Bakpapier
Evt. kartelroller

Voor de geboortekoekjes:

250 g honing
50 g Dr. Oetker Citroenrasp
75 g basterdsuiker (gele)
100 g margarine
3 el water
500 g bloem
60 g gestampte muisjes
1 zakje Dr. Oetker Backin
melk
1 zakje Cookie Icing Wit
0,5 pakken geboortemuisjes (roze of blauw)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je het geboortekoekjes deeg

Meng in een pan honing, citroenrasp, basterdsuiker, boter en water en roer het op laag vuur tot een egaal glad mengsel, waarin de suiker is opgelost.

2

Neem de pan van het vuur, schenk het in een mengkom en laat tot lauw afkoelen.

3

Meng 350 gram bloem met de gestampte muisjes en werk dit met de mixer met kneedhaken door het honingmengsel, zodat een egaal zacht koekjesdeeg ontstaat. Dek de kom af en zet hem 24 uur in de koelkast.

4

Neem de kom met deeg 1 uur van te voren uit de koelkast. Warm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en knip een tweede even groot stuk bakpapier af.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

5

Zeef de rest van de bloem met Dr. Oetker Backin en meng dit met de mixer met kneedhaken door het koude honingdeeg, zodat een glad deeg ontstaat. Kneed het eventueel na met de hand als het klonterig blijft. Het deeg moet niet plakkerig zijn, maar ook niet te droog. Kneed er eventueel tot maximaal 50 gram extra bloem door.

6

Vorm van het deeg een rechthoekig stuk, leg dit op bakpapier, dek het af met het tweede vel bakpapier en rol het uit tot een deeglap van 5 mm dikte. Snijd hieruit met een gekarteld deegraderwieltje rechthoeken van 10 bij 4 cm en leg ze met behulp van een spatel op de bakplaat met bakpapier.

7

Geboortekoekjes bakken

Bestrijk de rechthoeken met melk. Bak de geboortekoekjes middenin de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.

8

Schuif de geboortekoekjes op een rooster en laat de geboortekoekjes helemaal afkoelen. Leg de muisjes op een plat bord.

9

Verwarm het gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een piepklein puntje af, dat groot genoeg is voor een dun lijntje glazuur. Schrijf hiermee op de koekjes de naam van de pasgeborene. Druk er voorzichtig muisjes in. En klaar zijn de geboortekoekjes!

Voedingswaarden Voor het recept Geboortekoekjes met naam

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1758 kJ
420 kcal
1516 kJ
362 kcal
Vet 7.51 g 6.47 g
Koolhydraten 80.88 g 69.72 g
Eiwit 5.67 g 4.89 g