Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Gebakjes met banketbakkersroom en vers zomerfruit: mmmmmmm.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Voor de gebakjes met zomerfruit:

300 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
200 g margarine of boter (koud)
150 g suiker (fijn)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
250 ml slagroom
500 g gemengd zomerfruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)
2 - 3 takjes citroenmelisse (optioneel)

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Zeef het bakmeel boven een kom, snijd de boter hierin met twee messen klein, voeg suiker, vanillesuiker en ei toe. Kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg (of gebruik de keukenmachine met messen hiervoor). Maak er een bol van en leg deze 30 minuten in de koelkast.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 25 Min.

2

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het in.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 25 Min.

3

Druk het deeg met de bolle kant van een natgemaakte lepel op de bakplaat uit tot een lap van ca. 36x24 cm. Bak de plaatkoek in het midden van de oven.

4

Schuif de koekbodem op een rooster. Bestrijk de nog warme koekbodem met aardbeiensaus. Snijd de afgekoelde koek in 12 stukken van ca. 9 bij 8 cm, zodat je er gebakjes van kunt maken.

5

Maak de extra romige banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.

6

Verdeel de room over de gebakjes en druk er met de bolle kant van een lepel een holte in. Zet de gebakjes ca. 2 uur in de koelkast, zodat de room kan opstijven.

7

Was het fruit niet, maar zoek het wel uit. Halveer de grote aardbeien, laat de bessen aan de takjes. (Pluk kleine citroenmelisseblaadjes af). Verdeel het fruit (en de citroenmelisseblaadjes) over de room. En klaar zijn jouw gebakjes met banketbakkersroom en zomerfruit.

Voedingswaarden Voor het recept Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1651kJ
400kcal
1231kJ
298kcal
Vet 22g 17g
Koolhydraten 44g 32g
Eiwit 4.6g 3.4g