Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Frisse yoghurttaart met perzik

Een heerlijke frisse yoghurt taart met een zoete perziken.

12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Frisse yoghurttaart met perzik

Voor de perzik-yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
60 g boter of margarine
1 liter yoghurt met perziksmaak
1 grote pot perzikstukjes op siroop (of verse perziken)
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

4

Voeg de perzikyoghurt en de taartmix aan een beslagkom toe. Klop het mengsel met een mixer met garden op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem en strijk het glad. Laat de perzik-yoghurttaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

5

Snijd de perziken in partjes en decoreer de bovenkant van de taart met perzik. Begin aan de rand van de taart en vul vanuit daar de volledige bovenkant met de partjes.

6

Giet 250 ml siroop van de perziken in een pan en houd 3 eetlepels apart. Maak een papje van de taartina en 3 eetlepels siroop. Breng de overige siroop kort aan de kook en voeg het taartina-papje toe. Laat het oplossen en verwarm kort. Schenk het taartinamengsel over de bovenkant van de yoghurttaart en plaats de taart 15-20 minuten terug in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Frisse yoghurttaart met perzik

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 611kJ
146kcal
502kJ
120kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g