Fault line cake

Geef je cake een WOW effect mee!

8 - 10 stuks

Voor ervaren bakkers 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Fault line cake

Voor het beslag:

250 g boter
180 g suiker
snufje zout
4 eieren
2 citroenen (sap)
250 g bloem
7 el Aardappelzetmeel (of 70 gram maizena)
2 zakjes Dr. Oetker Backin
130 ml karnemelk (max. 1% vet)

Voor de vulling:

1 citroen
60 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
250 g Mascarpone gekoeld (80% vet)
400 ml slagroom gekoeld (30% vet)

Voor de botercrème:

250 g boter
250 g poedersuiker
snufje zout
5 druppels Dr. Oetker Citroen Aroma
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Voor de versiering:

strooibus Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de twee springvormen met bakpapier. Klop boter, suiker en zout tot een luchtig mengsel met de mixer met kloppers. Voeg de eieren één voor één toe. Was de citroenen in warm water. Droog af en rasp de schil. Pers het sap eruit. Meng in een tweede kom bloem, maïzena, bakpoeder en citroenschil. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel, de karnemelk en het citroensap toe aan het botermengsel. Klop continu met de mixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elk gebak horizontaal doormidden zodat u vier lagen krijgt.

Elektrische oven: 180 °C

Baktijd: 40 Minuten

2

Was intussen de citroen voor de vulling in warm water, droog af en rasp de schil. Meng de schil met poedersuiker en Klop-Fix. Klop de mascarpone glad met de garde op de handmixer en voeg geleidelijk de room toe. Voeg langzaam de poedersuiker en Klop-Fix toe zodra het mengsel stevig begint te worden en klop vervolgens stijf.

3

Leg de onderste laag gebak op een taartkarton en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede laag op de eerste en bedek opnieuw met een laag vulling. Doe hetzelfde met de derde laag. Leg tot slot de vierde laag gebak erop en zet de taart in de koelkast om af te koelen.

4

Meng intussen voor de botercrème boter, poedersuiker, zout en citroenaroma tot een wit, luchtig mengsel met de klopper op de mixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur vervolgens met de rode kleurstof (ca. 10 druppels rood). 

5

Verdeel een beetje botercrème gelijkmatig over de zijkanten van de taart in het middengedeelte. Verdeel de decoratie met de hand over de botercrème. Verdeel nu de rest van de botercrème gelijkmatig over het gebak, zonder het middengedeelte met de decoratie te bedekken. Laat opnieuw afkoelen en serveer.

Voedingswaarden Voor het recept Fault line cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 4798 kJ
1146 kcal
1616 kJ
386 kcal
Vet 76.63 g 25.80 g
Koolhydraten 101.96 g 34.33 g
Eiwit 10.20 g 3.43 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no