Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Een bosje bloemen cupcakes

Wie verras jij met dit mooie bosje bloemen?

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Een bosje bloemen cupcakes

:

Kunststof mesje
Ovale uitsteker
Cupcake bakvorm

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes

Voor decoratie:

0,5 pakken Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
0,5 flesjes Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 Minuten

2

Bloemstelen en bloemblaadjes van marsepein

Neem een stukje groene marsepein en kneed dat even soepel. Rol hiervan dunne sliertjes van ongeveer een halve cm doorsnede. Dit worden de steeltjes van de bloemetjes. Rol voor de blaadjes wat groene marsepein uit. Begin hiervoor met een bolletje marsepein (gerold in de hand), strooi wat poedersuiker op het werkblad en rol de marsepein uit met bij voorkeur met een kunststof roller tot een plak. Zorg dat de plak ongeveer 2-3 mm dik is. Neem een ovalen uitsteker of die in de vorm van een blad of snij zelf de vorm van een blad uit de marsepein met een kunststof mesje. De nerfjes van het blad kun je met datzelfde mesje erin tekenen.

3

Bloemen van marsepein

De bloemetjes kunnen gemaakt worden van kleine bloemuitstekers, gestoken uit een uitgerolde plak marsepein van roze. Voor de afwisseling kun je wat blanke marsepein met roze marsepein door elkaar kneden om het lichtroze te maken. In de kern van het bloemetje kan een pareltje worden gedrukt. Gebruik voor het strikje de Chocolade Stiften, liefst de pure- of melkchocoladesmaak.

Voedingswaarden Voor het recept Een bosje bloemen cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 946 kJ
226 kcal
1658 kJ
396 kcal
Vet 13.41 g 23.53 g
Koolhydraten 22.64 g 39.72 g
Eiwit 3.25 g 5.70 g