Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Een feestje te vieren? Maak deze mooie en vooral erg lekkere duo kwarktaart. Vier het feestje mee.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Voor de duo-kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Duo Kwarktaart Aardbei & Vanille
500 g volle kwark
60 g boter
350 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
rood fruit (300 g)
500 g aardbeienkwark

Extra nodig:

springvorm 20 cm

preparation

Bereiding

1

Plaats het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en sluit de rand van de vorm hierop aan.

2

Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het kruimelmengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm 10 minuten in de koelkast.

3

Doe het water (175 ml op kamertemperatuur) en naturel kwark in een kom en meng dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg een zakje kwarktaartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

4

Verdeel het naturelmengsel over de bodem en zet de kwarktaart 10 minuten in de koelkast.

5

Doe opnieuw eerst het water (175 ml) in de kom. Voeg hier de volle of halfvolle aardbeienkwark aan toe. Meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad aardbeienkwarktaart mengsel.

6

Voeg het tweede zakje kwarktaartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

7

Verdeel de aardbeien laag over de naturel laag en laat de duo kwarktaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

8

Schenk het taartmengsel over de vanille taartvulling en laat de duo kwarktaart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

9

Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel de chocoglazuur beetje bij beetje over de rand van de taart zodat je het drip-effect krijgt (zie video). Verdeel tot slot de overgebleven chocolglazuur over het midden van de taart. Decoreer de nog zachte glazuur met rood fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1377 kJ
329 kcal
716 kJ
171 kcal
Vet 20.52 g 10.68 g
Koolhydraten 27.12 g 14.13 g
Eiwit 7.88 g 4.10 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no