Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Een feestje te vieren? Maak deze mooie en vooral erg lekkere duo kwarktaart. Vier het feestje mee.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Voor de duo-kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Duo Kwarktaart Aardbei & Vanille
500 g volle kwark
60 g boter
350 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
rood fruit (300 g)
500 g aardbeienkwark

Extra nodig:

springvorm 20 cm

preparation

Bereiding

1

Plaats het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en sluit de rand van de vorm hierop aan.

2

Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het kruimelmengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm 10 minuten in de koelkast.

3

Doe het water (175 ml op kamertemperatuur) en naturel kwark in een kom en meng dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg een zakje kwarktaartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

4

Verdeel het naturelmengsel over de bodem en zet de kwarktaart 10 minuten in de koelkast.

5

Doe opnieuw eerst het water (175 ml) in de kom. Voeg hier de volle of halfvolle aardbeienkwark aan toe. Meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad aardbeienkwarktaart mengsel.

6

Voeg het tweede zakje kwarktaartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

7

Verdeel de aardbeien laag over de naturel laag en laat de duo kwarktaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

8

Schenk het taartmengsel over de vanille taartvulling en laat de duo kwarktaart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

9

Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel de chocoglazuur beetje bij beetje over de rand van de taart zodat je het drip-effect krijgt (zie video). Verdeel tot slot de overgebleven chocolglazuur over het midden van de taart. Decoreer de nog zachte glazuur met rood fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1377 kJ
329 kcal
716 kJ
171 kcal
Vet 20.52 g 10.68 g
Koolhydraten 27.12 g 14.13 g
Eiwit 7.88 g 4.10 g